web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Stockmannin ratkaisu

Stockmann myy Herkun liiketoiminnan S-ryhmälle

Tämän päivän uutinen ei ole varsinaisesti uutinen, kun olen seurannut Tapiolan uuden tavaratalon toimintaa. Uutta herkkuosastoa mainostettiin muun muassa yli 300 juuston valikoimalla. Muutkin osastot saivat uuden liiketilan muodossa uuden ilmeen. Kaikki ei ole kuitenkaan mennyt suunnitellusti, koska herkun liiketoiminnasta luovutaan. Ne muutamat kerrat, joina olen käynyt herkussa, eivät ole pursuneet asiakkaita. Päin vastoin kassoille on päässyt jonottamatta päiväaikaan. Palvelutiskeilläkään en ole juuri jonoja havainnut.

Sama havainto pätee vaateosastoilla. Myyjät ovat kohteliaita. Asiakkaita on ainakin päivällä niukasti alesta huolimatta. Itse pidin enemmän entisestä, nyt puretusta liiketilasta. Se oli jotenkin selkeämpi ja kodikkaampi.

Stockmann kohtaa rajulla tavalla toimintaympäristön muutokset. Ihmiset osatavat yhä enemmän verkon kautta. Tämän havaitsee postin kasvavista tavaravirroista eri postin toimipaikoissa. Zalando yms näkyvät laatikoissa. Erityisesti nuoret näyttävät tekevän näitä ostoksia. Muutos näkyy vääjäämättä tavarataloissakin.

Tulemme varmaan näkemään vielä monenlaisia muutoksia kaupan alalla. Entiset toimintatavat joutuvat väistymään uusien ratkaisujen tieltä. Ei ole helppoa johtaa kaupan alalla menestykseen.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »