web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kuka matkustaa suurkaupunkeihin?

Lontoon eilinen terroristi-isku jatkaa murheellisten tapahtumien sarjaa Euroopassa. Iskut saavat laajaa julkisuutta. Ne toimivat malleina ääriliikkeisiin hurahtaneille. Monen iskijän unelmana lienee paratiisipaikka.

Iskukohteet eivät ole sattumaa. Niitä on tehty paikoissa, joissa on paljon ihmisiä koolla ja joissa tuhovoima on siten mahdollisimman suuri. Iskuja on myös vaikea estää. Kukapa epäilee jokaista liikkuvaa autoa. Sosiaalisen media ja muiden verkkoyhteyksien kautta sana leviää nopeasti maasta toiseen. Terroristien verkostot saavat uutta käyttövoimaa kannustaessaan ihmisiä yhä uusiin tekoihin.

Tilanne tuskin helpottuu lyhyellä aikavälillä. Viranomaiset jatkavat ponnisteluja. Samaan aikaan terroristit kehittelevät uusia toimintatapoja.

Asiassa ei ole helppoja ratkaisuja. Kukaan ei tiedä, millaisen todellisen uhan taistelukentiltä palaavat Isis-soturit muodostavat. Ääri-islamistit levittävät propagandaa meitä vääräuskoisia vastaan. Viranomaisten ei ole helppoa toimia yhä monimutkaisemmassa ympäristössä, kun internet-yhtiöt tuskin suostuvat rajoittamaan salattujen ryhmien käyttöä. Vastuu on kaikilla ihmisillä. Tarvitsemme valppautta havaita ääriliikehdintää. Tarvitsemme maltillisten muslimien omaehtoista toimintaa.

Suurkaupunkien elämä ei voi pysähtyä. Terroristeille ei voi antaa lisää valtaa. Jokaisn kannattaa kuitenkin miettiä, missä ja miten liikkuu.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »