web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Turkin tie matkalla jonnekin

Turkin välit moneen EU-maahan ovat kiristyneet. Turkki uhkaa diplomaatisilla ja muilla vastatoimilla. Se on väläyttänyt pakolaissopimuksen purkamisella. Monimutkainen tilanne kaiken kaikkiaan.

Turkin ministerit ovat halunneet vierailla EU-maissa puhumassa maanmiehilleen Turkin presidentin valtaa lisäävistä uudisttuksista. Hollanti, Tanska jne ovat kieltäneet maahantulon. Se ei miellytä Turkkia ja sen itsevaltaista presidnttiä.

Asiaa voi tarkastella monesta näkökulmasta. Turkin kannalta kysymys on tuen hankkimisesta tavoitelluille uudistuksille. Kieltäytyjien kannalta asiaa voi ymmärtää ainakin siltä kannalta, miksi maassa jopa vuosikymmeniä asuneiden ihmisten pitäisi edelleen ottaa vahvasti kantaa Turkin asioihin, joiden edistäminen ei ole EU:nkaan kannalta tarkoituksenmukaista. Mielenilmaisut liesovat helposti eripuraa ja aiheuttavat levottomuuksia. Voi myös kysyä, miten ihmiset ovat kotoutuneet asuinmaihinsa, jos he kuitenkin toisella jalalla seisovat Turkin päättäjien rinnalla.

Uhkaus pakolaisten käyttämisestä välikappaleena EU:ta vastaan ei ole mitätön asia. Jos Turkki avaa rajansa ja alkaa iso joukkoliike, Eurooppa on tukalassa tilanteessa. Itäiset EU-maat kieltäytyvät edelleen vastaanottamasta turvapaikanhakijoita. Ihmiset siirtyvät sinne, mistä arvioivat saavansa parhaiten turvapaikan tai mitä maanmiehet ja salakuljettajat heille markkinoivat. Ennestään pitkän käsittelyajat venyvät ja ongelmat lisääntyvät. Heikommassa asemassa olevat, vanhukset, naiset ja lapset eivät pääse muuttovirran kärkeen. Nuoret miehet rynnivät kuten tapahtui vuonna 2015.

Tilanteeseen ei ole yksinkertaisia ratkaisuja. Toivottavasti EU:ssa haetaan yhteistä linjaa, jotta tilanne saadaa jotenkin järjestäytyneesti hallintaan. Massamuutto lisää paperittomien määrää jokaisessa vastaanottajamaassa. Todellisessä hädässä olevat eivät saa apua.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »