web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Rikkaiden arabimaiden vastuu?

EU-maihin kohdistuu yhä suurempi paine vastaanottaa turvapaikanhakijoita. Kesää kohti salakuljettajat tuovat ihmisiä yhä enemmän Välimeren yli. Heidän liiketoimintaansa auttaa se, että EU-maat huilehtivat ihmiset turvallisesti Eurooppaan. Saudi-Arabia ja muut rikkaat arabimaat seuraavat sivusta. Ne eivät ota vastaan näitä ihmisiä.

EU näyttää olevan hampaaton tässä tilanteessa. EU-maiden keskenkin on vastasti toisistaan oikkeavia käytäntöä. Jotkin maat eivät ota lainkaa kiintiölleen osoitettuja määriä turvapaikanhakijoista. Suomi muutamien muiden maiden kanssa toimii yhteisten päätösten mukaan. Samaan aikaan EU näyttää hyväksyneen rikkaiden öälyvaltioiden kielteisen suhtautumisen.

Saudi-Arabialla ja muilla rikkailla mailla lienee syynsä. Yksi voi olla se, etteivät ne halua levottomuuksia alueelleen. Tulijat voisivat edustaa eri uskontoryhmiä kuin maiden valtaväestö ja se voisi aiheuttaa kiistoja. Toinen syy saattaa olla se, että ne voivat olla tekemättä mitään, kun EU-maat hoitavat jotenkin asian. EU-maat tarvitsevat maiden tuottamaa öljyä ja ovat siten riippuvaisia. Kaikki kytkeytyy kaikkeen. Toisaalta nuo öljyntuottajamaat tarvitsevat Euroopan öljymarkkinoita, koska jonnekin öljyä on myytävä.

Kaikkea mahdollista vaikuttamisyritystä emme tietenkään kansalaisina näe emmekä voi mistään lukea. Sen voi kuitenkin todeta, että EU vaikuttaa jokseenkin saamattomalta. Salakuljettajia autetaan pitämällä rajat auki kaikille niillekin, jotka pelkästään hakevat nykyistä parempaa elintasoa ja jotka eivät todellisuudessa tule missään vaiheessa tänne kotoutumaan. Syntyy syrjäytymistä ja ääriliikkeitä. On mellakoita Ranskan tapaan ja terroritekoja. Poliisia vahvistetaan, vaikka se ei todellisuudessa tuo ratkaisua. Oman maan kansalaisilta leikataan, kun turvapaikkamenot kasvavat. Samoilla rahoilla pystyttäisiin auttamaan merkittävästi enemmän ihmisiä heidän lähialueillaan, joilla kulttuurisetkin erot eivät olisi kovin suuret. Valo ei ole nähtävissä. EU toimii reaktiivisesti.


Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »