web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Yliopistosairaalahoitoa yksityisesti

HYKSin ykityissairaala maonostaa tänään 12.2.2017 yksityissairaalansa toimintaa Helsingin Sanomissa. Hallituksen sote-malli valinnanvapauksineen merkitsee vääjäämättä sitä, että mainonta palveluista kavaa. Siitä on jo merkkejä ilmassa. Jokin aika sitten Eiran sairaalalla oli Helsingin Sanomissa koko sivun ilmoitus. Mikä on HYKSin yksityissairaalan rooli?

Luullakseni aika harva kansalainen tietää HYKSin yksityissairaalasta ja sen toiminnasta. Se ei mainosta ainakaan kovin näyttävästi. Itse olen käytttänyt viime vuoden lopulla yhden kerran sen lääkäriplavelua. Aikaa oli varattu puoli tuntia. Lääkärillä ei ollut mikään kiire. Hän otti vastaan kello 16 jälkeen.

Oma kokemukseni oli kaikin puolin erittäin myönteinen. Lääkäri kuunteli ja kertoi rauhallisesti tutkimustulokset. Normaalisti potilas, asiakas joutuu toteamaan kiireen tunnun, kun potilaita on jonossa ja aikataulut pettävät. Olin ollut sitä ennen tietokonetomografiassa HYKS:ssa. Luonnollisesti arviooni vaikuttaa sekin, että sain hyviä uutisia.

Oman kokemukseni perusteella voin suositella HYKSin yksityissairaalan käyttöä, jos siihen on tarvetta ja on varaa käyttää yksityisiä palveluja. Itse luotan siihen, että vastaanottoa pitävät lääkärit ovat alansa ammattilaisia, joilla on yliopistosairaalan kokemuksen kautta käytettävissä ajankohtainen tieto eri tutkimus- ja hoitomahdollisuuksista.

Maksoin tuosta puolen tunnin käynnistä noin 150 euroa. Siihen sisältyi lääkärin tekemä ultraäänitutkimus, joka sekin olisi normaalisti maksanuta yksityissektorilla satasia.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »