web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Moskeijan opetukset

Tv ykkösen ulkolinjassa 9.2.2017 näytetty Tanskan moskeijoissa salaa kuvattu ohjelma oli hämmentävää katsottavaa. Pukumies oli eräänlainen spokesman, joka antoi silotellun kuvan siitä, millä tavalla ohjelmassa näytetyt imaanit oikeasti toimivat ja millaista käsitystä he levittivät.

Kotouttaminen ja kotiutuminen ovat usein toistettuja termejä, kun puhutaan muualta tulleiden ihmisten sopeutumisesta uuteen asuinmaahansa. Lienee selvää, että iso osa muuttajista haluaa aidosti elää maassa maan tavalla, noudattaa lakeja ja sovittaa elämänsä uuden maan kulttuuriin tavalla, että suuremmilta yhteentörmäyksiltä vältytään.

Jos ohjelmaa on uskominen, kuvissa näytetyt imaanit eivät millään tavalla halunneet auttaa yhteiskuntaan sopeutumista. Päin vastoin he pyrkivät hallitsemaan kovalla otteella ihmisten elämää ja kielsivät ottamasta yhteyttä poliisiin väkivaltatapauksissa.

Naisen osa on totella miestä, vaikka tämä käyttäytyisi miten. Aika vierasta länsimaiselle ihmiskäsitykselle ja tasa-arvopolitiikalle. Asiasta ei kuitenkaan uskalleta puhua oikealla nimellä, koska pelätään leimautumista. Tämä auttaa ääriajattelua harrastavia imaaneja pitämään kiinni ajatuksistaan.

EU-maat ovat vaikeassa tilanteessa. Hädässä olevia ihmisiä on tietenkin autettava. Samalla on kaikin keinoin voitava vaikuttaa siihen, että ääriajattelu ei saa turhaa tilaa ja että ihmiset voivat omilla toimillaan päästä osallisiksi kussakin maassa, tehdä työtä yhteiseksi hyväksi. Ranskan ym esimerkit kertovat siitä, miten syrjäytyneiden joukot toimivat. Tulijoillakin on vastuunsa. Ketään ei voida kotiuttaa vastoin tahtoaan. Koko kotiuttamis-termikin lähtee jotenkin siitä, että ulkoa hoidetaan asia.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »