web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Itseään toteuttavat ennusteet

Politiikassakin näkyy, miten odotuksista tulee itseään toteuttavia ennustuksia. Ennen viime eduskuntavaaleja keskustan puheenjohtajaa tuulettiin yleisesti tulevana pääministerinä. Olin itsekin yhdessä sijoittamista koskevassa tilaisuudessa messukeskuksessa, kun puhujaksi kutsuttiin tuleva pääministeri Sipilä. Odotus ja ennustus toteutui.

Nyt merkit viittaavat siihen, että Antti Rinteestä voi olla tulossa seuraava pääministeri. Ainakin jotkin puheet ovat sen suuntaisia. Ennustuksilla on monesti taipumuksena toteutua.

Psykologian professori Richard Wiseman puhuuu kirjassaan Onnen tekijät siitä, miten hyväonnisten ihmisten myönteiset tulevaisuudenodotukset auttavat heitä toteuttamaan unelmansa ja saavuttamaan tavoiteensa. Hänen mukaansa itseään huono-onnisina ihmisiä pitävät saavat harvoin elämältä sitä, mitä siltä haluavat.

Asia ei ole kuitenkaan kiinni haluamisesta. Wisemanin mukaan  hyväonniset ihmiset onnistuvat ja huono-onniset epäonnistuvat tavoitteissaan sen vuoksi, että he suhtautuvat itseensä ja elämäänsä eri tavoin. Hyväonniset odottavat onnen jatkumiseen myös tulevaisuudessa. Hyväonniset yrittävät saavuttaa tavoittensä silloinkin, kun onnistumisen mahdolliset näyttävät heikoilta. He eivät lannistu epäonnistumisen hetkillä. He myös odottavat kansaakäymisen miden ihmisten kanssa johtavan onneen ja menestymiseen.

Politiikka on yhteistyötä ja yhdesä tekemistä. Yhä enemmän se on myös julkisuudessa esiintymistä. Tekojen lisäksi toiminnasta syntyvät vaikutelmat näyttelevät ratkaisevaakin osaa. Vaalitenteissä onnistuminen voi vaikuttaa loppumetreillä epävarmojen äänestäjien käyttäytymiseen.Monet vaalit ratkeavat viime hetken päätöksillä äänestyskopissa. Sen vuoksi puoluejohtajien osa ei ole helppo.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »