web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tervehtiminen on arvostamista

Tervehtiminen – tapa, joka ei ole aina itsestäänselvyys

Hyviin käytöstapoihin kuuluu tervehtiä tuttuja ja työpaikalla työkavereita. Aina niin ei käy. Jotkut eivät välitä tervehtiä. Mistä se kertoo?

Tervehtiminen on ele, jolla osoitamme toisille kohteliaisuutta ja arvostusta. Tervehtimättä osoitamme toiselle ihmiselle, ettemme välitä hänestä. Hän ei ole meille tärkeä ihminen.

Työpaikoilla on ihmisiä, jotka eivät tervehdi edes lähimpiä työkavereitaan. Jos esimies tervehtii vain joitakin johdettaviaan, hän tekee karhunpalveluksen omalle arvoasemalleen. Häntä on vaikea arvostaa, koska hän kohtelee työkavereitaan epätasa-arvoisesti.

Joskus kuulee jonkun sanovan, että miksi työpaikalla pitäisi tervehtiä keskellä päivää, kun ei voi olla varma, etteikö olisi jo aikaisemmin tervehtinyt. No, jokseenkin turha tekosyy. Tervehtiminen ei vie aikaa eikä energiaa. Aurinkorannikolla bussinkuljettajat tervehtivät aina ystävällisesti. Tuskin kukaan kokee, että joku tervehtii liikaa.

Jokin aika sitten bensiiniasemalla ulkomaalainen tankkaaja tervehti ystävällisesti ja vielä lähtiessä toivotti hyvää päivän jatkoa. Olipa miellyttävä päivän piristys. Samaa ei voi aina sanoa paikallisbussissa. Kun tervehdit kuljettajaa, liian moni kääntää pois päänsä eikä puolestaan tervehdi. Onneksi reilu enemmistö kuljettajista on kohteliaita. Mitäpä jos kuljettaja mieltäisi tehtävänsä uusiksi? Hän ei vain kuljettaisi ihmisiä paikasta A paikkaan B, vaan hän näkisi asiakseen vaikuttaa positiivisella tavalla matkustajien päivään. Hän olisi Hyvän Fiiliksen Kuljettaja, tervehtisi ja hymyilisi. Asiakkaat vastaisivat samalla tavalla. Kaikilla olisi helposti hymy huulilla.

Kannattaa siis tervehtiä ja opettaa tämä asia myös lapsille. Jokainen, joka tervehtii toisia, havaitsee helposti eleensä myönteiset vaikutukset. Jokainen haluaa olla arvostettu.  Jokainen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Tervehtimällä osoitamme myös arvostusta.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »