web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Asuisiko Espanjassa?

Espanjan aurinkorannikolla asunee vakutuisesti tai ainakin pitkiä aikoja ainakin kymmenkunta tuhatta suomalaista. Mikä selittää tilannetta?

Syitä lienee monenlaisia. Osa ihmisistä lähtee Espanjaan terveyssyistä. Kesäisessä ilmastossa esimerkiksi hengityselinsairaan on helppo hengittää. Varsinkin meri-ilma tuntuu helpottavalta. Ulos mentäessä ei tarvitse pukeutua moniin vaatteisiin, mikä sekin helpottaa liikkumista. Kadut ja rantabulevardit ovat mukavia monipuoliseen liikkumiseen.

Kulkeminen on Suomeen verrattuna edusllista. Kertamaksu bussissa vain 1,65 euroa. Eläkeläiset eivät saa alennusta. Kuljettajat ovat kohteliaita ja sanovat aina päivää, mitä ei pääkaupunkiseudulla läheskään aina tapahdu.

Ruoka on iso menoerä Suomessa. Suomalaisella eläkkeellä pärjää hyvin Espanjan ruokakaupassa ja ravintoloissa. Parilla kypillä saa jo mukavasti ruoka-aineita. Ravintolassakaan hinnat eivät päätä huimaa. Tapakset ovat halpoja. Paellan saa jo alle kuudella eurolla. Kahvi ja brändy maksavat alimmillaan yhteensä alle kaksi euroa, kun Suomessa pelkästä kahvista saa pulittaa enemmän.

Ilmapiiri tuntuu jotenkin mukavalta. Ihmiset puhuvat paljon. Ravintoloissakin tarjoilijat kyselevät kaiken kiireen keskellä asiakkailta monenlaisia asioita. On helppoa heittäytyä juttusille naapuripöydän ihmisten kanssa. Suomessa sitä helposti pakehsuttaisiin.

Turistina asioita tietenkin on katsonut omanlaistensa silmälasien läpi, kun ei ole kokemusta pitkäaikaisesta asumisesta maassa. Kuitenkin Espanja voisi olla maa, jossa voisi vietää pitkäänkin aikaa varsinkin talvikuukausina.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »