web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Hyväksyttyä tirkistelyä

Linnan juhlat tarjoavat kerran vuodessa meille tilaisuuden hyväksyttyyn tiristelyyn ja arvosteluun. Juhalat ovat ainutlaatuinen tapahtuma maailmassa. Kaikki ovat eräällä tavalla osallistujia, kun juhlat televisioidaan.

Juhlien osallistujat vaihtuvat vuosittain. Yhä enemmän on eri alojen edustajia. Vuorineuvosten ja liikkeenjohtajien rivit näyttävät syystä harvenneen. Vieläkin muutamilla näyttää olevan ikään kuin pysyvä mandaatti. On hienoä, että juhlaväki edustaa mahdollisimman monipuolisesti kansaa.

Naisten puvut ovat vuosi vuodelta ihastelun ja arvioinnin kohteena. Rintojen näkyminen tavanomaisesta poikkeavalla tavalla saa takuuvarmasti aikaan huomion. Samoin koru- ja asuvalinnat. Miehiä arvioidaan huomattavasti vähemmän. Johtunee siitä, että miehillä on yleisesti frakki, joka ei juuri poikkea toinen toisistaan.

Vuodesta toiseen samat henkilöt ova erityishuomion kohteina. He tekevät varmaan oman osuutensa siinä, että näin tapahtuu myös jatkossa. Eilen illalla yksi asia kiinnitti huomioni: pääministeri Sipilää ei hastateltu. Liekö sovittu etukäteen vai oliko asiaan jokin muu syy.

Kättelyssä kiinnittyy huomio Iranin suurlähettilään tapaan, kun hän ei suostu kättelemään rouva Jenni Haukiota. Muut islamin uskontoa edustavat sen sijaan kättelevät. Lähettilään käytös on kummallista, koska hän on vieraana ja luulisi vieraan kunnoittavan isäntäparin maan tapoja. Jos maamme presidentti on viereilulla Iranissa, presidentin puoliso käyttää huivia.

Juhlat tarjoavat vielä monta päivää huvia kansalle  iltapäivälehtien, tv-ohjelmien ja varsinkin naistenlehtien välityksellä. Pääsemme arvioimaan ja arvostelemaan. Voimme hetkeksi unohtaa arjen asiat. Kaipa suomalaiset tarvitsevat tällaisen spektaattelin kerran vuodessa, kun juhlista luopumista ei kukaan juuri ehdottele.


Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »