web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Poliitikot ja mediajulkisuus

Moni johtavassa asemassa ollut tai nykyinen poliitikko on joutunut mediassa selvittelemään asioitaan. Moni on jouunut huomaamaan median mahdin ja sen, että pelkällä selittelyllä ei aina selviä kuiville. Amerikkalainen huippuasianajaja Gerry Spence (Väittele ja voita -kirja) kertoo kytännönläheisesti asianajajan toiminnassa ja muutoinkin elämässä hyödyllisistä asioista.

Yhtenä asiana hän korostaa myöntämisen, tunnustuksen voimaa. Se tarkoittaa, että ihminen myöntää aluksi kaiken sen, mikä on totta, vaikka se vähentäisikin omaa väitettä. Hänen mukaansa itse tehdyt myönnytykset eivät ole likimainkaan niin tuhoisia kuin vastapuolen atikka samoin median esittämät paljastukset. Hänen mukaansa tällä tavoin ihminen voi saada anteeksi vääryyden, johon on syypää. Ainahan noissa poliittisissa julkisuuteen tulleissa kärhämöissä ei ole sinänsä kyse vääryyksistä, vaan enemmänkin siitä, miltä asiat ulkopuolisista näyttävät.

Spencen mukaan henkilö voi tunnustaa häntä vastaan kohdistuvan tosiseikan ja vähentää sen painoarvoa. Hän voi tunnustaa ja selittää vääräksi koetun teon. Toiset ihmiset kuuntelevat häntä silloin, kun asia on lähtenyt henkilöstä itsestään.
Sen sijaan paljastumisen jälkeen toisten mielenkiinto kuunnella selityksiä ei ole enää kiinnostavaa.

Spence ottaa esmerkin presidentti Nixonin toiminnasta ja vaihtoehtoisesta menettelystä. Spencen mukaan presidentti Nixonin olisi kannattanut välttää Watergate-skandaali pelkästään myöntämällä: "Tiesin tästä sotkusta; se riistäytyi käsistä kun minun uskovat kiihkomieliset ihmiset syyllistyivät vääryyteen. Antaisin vaikka mitä, jotta niin ei olisi tapahtunut. Toivon, että Amerkikan kansa voisi antaa minulle anteeksi."

Kuten sanonta kuuluu, totuus ei pala tulessakaan. en vuoksi päättäjien ja yritysjohtajien kannattaa vakavissaan opetella median kanssa toimintaa ja tunnistaa ja tunnustaa sen keskeiset menettelytavat. Heidän kannattaa kuulla viestinnän yms asiantuntijoita.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »