web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Make America Great Again!

Donald Trump taisteli monella tavalla tuulimyllyjä vastaan. Oma puolue ei halunnut häntä presidenttiehdokkaaksi. Gallupit olivat häntä vastaan. Hän lateli asioita, jotka jonkun muun sanomana olisivat johtaneet kannatuksen romahdukseen. Vastoin niin sanottujen asiantuntijoiden käsityksiä Trump teki kuitenkin mahdottomasta amahdollisen eli tuli valituksi maailman mahtivirkaan. Mikä selittää asian?

Heti valinnan jälkeen on esitetty monenlaisia selityksiä yllättävälle valinnalle: alhainen äänestysprosentti, naisten kannatus, työväen ja keskiluokan, tyytymättömyys, Clintonin sähköpostien FBI-tutkinta vaalien viime metreillä, Clintonin esiintyminen verrattuna Trumpiin jne. Yksi asia on kiinnittänyt omaa huomiotani. Trumpin slogan "Make America Great Again!", joka näkyi meillä tv:n välityksellä julisteissa, lippalakeissa ja kaikessa mahdollisessa oli iskevä ja yksinkertainen. Se on symbolisesti merkkinä toivosta, jostakin suuremmasta, sellaisesta, mitä monet ihmiset haluavat Yhdysvaltojen olevan. Trump jaksoi toistaa asiaa toistojen jälkeenkin. Hän kertoi hoitavansa asian. Hän sivuutti taitavasti sen tosiasian, ettei presidentti yksin päätä läheskään kaikesta.  Hän vakuutteli kansalaisille johtajuuttaan.  Hän kertoi olevansa voittaja ja kilpakumppaninsa olevan häviäjä. Media oli hänen talutusnuorassaan. Kuka muistaa, mikä oli Clintonin pääviesti? Edustiko hän ihmisille jatkuvuutta, vaikka iso osa kansalaisista odotti muutosta?

Kun ajattelemme suomalaisia vaaleja, aika harvoin näkee iskeviä sloganeita. On ollut monenlaisia viestejä: takaisin kotiin,;Suomelle, Euroopalle ja maailmalle jne. Eipä juurikaan ole jäänyt mieleen sellaista iskevää sanomaa, joka ilmentäisi toivoa paremmasta. Sellainen jos mikä voisi herättää ihmisten mielenkiintoa vaikeina aikoina. Eri asia on tietenkin se, ettei amerikkalainen tyyli oikein istu suomalaiseen maaperään. Itsekehua ei samalla tavalla hyväksytä. Saapi nähdä, mitä kuntavaalit tuovat tullessaan.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »