web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tunne ja pettymys

Donald Trumpin voittoa arvioidaan vielä pitkään. Hän teki mahdottomasta mahdollisen. Hän uskoi järkkymättä voittoonsa ainakin puheista saattoi niin päätellä. Miksi näin?

Syitä on varmaan monenlaisia ja monikerroksisia. Yksi piirre näytti erottavan Trumpin ja Clintonin selvästi. Trump puhui tunteikkaasti ja tunteisiin vetoavasti. Hän puhui työläisjoukoille näiden ymmärtämää ja odottamaa kieltä. Hän yksinkertaisti monimutkaaisia asioita. Hän tietenkin lupasi sellaista, mitä presidentti ei voi varsinkaan yksin tehdä. Hän toisti toistamistaan samoja teemoja. Hän hyökkäsi vallanpitäjiä ym vastaan ja sai media kirjoittamaan itsestään. Julkisuus oli taattu. Clinton sen sijaan puhui tuttuun poliitikon tyyliin. Vahvasti asiaa ja argumentteja. Ne eivät koskettaneet tunnetasolla. Ei luonut samanlaista unelmaa kuin Trump, jonka slogan näkyi "USA great again".

Voittopuhe olikin jo muuta. Rauhallisempi Trump. Sovinnon käsi. Clintonin ansioiden kehuminen tuntui aika kummalliselta, kun ajattelee kampanjanaikaisia viestejä. Mitä näemmekään seuraavaksi? Millaisen hallinnon Trump kokoaa ympärilleen? Miten moni republikaani vielä pyörtää sanansa ja hakeutuu vallan lokeroihin?

Kun ajattelen poliitikkojen esiintymistä maassamme, aika moni puhuu tosikkomaisesti ja tiukkaa asiaa. Sama näkyy myös esimerkiksi eduskunnan kyselytunnilla. Se ei vetoa suuriin kansanjoukkoihin. En tarkoita, että pitäisi olla agressiivinen ja mennä Trumpin tavoin ihmisten persoonaan. Tunnetta voisi kuitenkin panna peliin enemmän.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »