web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Negatiivisuuden kierre

Negatiiviset asiat ovat enemmän esillä kuin positiiviset. Emma Seppälä kertoo kirjassaan The Happiness Track (2016), että aivoillamme on taipumuksena keskittyä enemmän negatiivisiin kuin positiivisiin ajatuksiin. Yhtenä syynä tähän on lajikehitys. Alkuaikoina esi-isillämme olikin syytä olla varuillaan erilaisten vaarojen edessä.

Itse muistan hyvin lukioajan vaikutuksen. Englannin lehtori pani poikalyseomme oppilaita vuoroen perään taululle kääntämään paperilapulta jonkin virkkeen suomesta englanniksi. Ei ollut kenellekään houkutteleva tehtävä, koska varsin hyvin tiesimme, mitä seuraavaksi tulee. Lehtori antoi kielteistä palautetta kaikkien kuulleen. Saatan muistaa esimerkiksi lauseen "katsokaan nyt mitä X kirjoitti. yhdeksän pisteen virhe. Jos sellainen tulee ylioppilaskirjoituksissa, ei tule arvosanaksi l:ä. En muista ketään juuri kiitetyn. Tästä on ollut seurauksena, että alitajuisesti on pelännyt virheitä. Toisin oli saksan kanssa. Nuori lehtori oli kaikin tavoin kannustava. en vuoksi Saksassa käydessä on niin helppo puhua saksaa.

Yhteiskunnassamme moni asia olisi paremmin, jos negatiivisuudella olisi vähemmän tilaa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että vaikeudet ja ongelmat pitäisi lakaista maton alle. Kuitenkin olisi nykyistä paremmin kannustettava ihmisiä ja nostettava onnistumisia esiin. Yleensä ihmiset haluavat onnistua toimissaan. Monesti vaikeuksissakin on jokin siemen parempaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »