web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Työmies on palkkansa ansainnut

Aikaisemmin puhuttiin palkan ansaitsemisesta. Laman oloissa kuulemme ja luemme siitä, miten maamme hintakilpailukyky vaatii työvoimakustannustason alentamista, koska euron oloissa ei ole mahdollisuutta valuutan devalvaatioon.

Muutama vuosi sitten Paperiliiton silloinen puheenjohtaja puilusti tv:n ajanohtaisohjelmassa Varman silloisen toimitusjohtajan tavallisen kansalaisen näkökulmasta isoa palkkaa ja palkkioita. Ahonen vetosi tehtävän vaativuuteen ja piti palkkausta oikeudenmukaisena. Hän joutui eroamaan liittopuheenjohtajan tehtävästä.

Parhaillaan käydään sanasotaa ja taivuttelua yhteiskuntasopimuksen puolesta ja jopa sitä vastaan. Kysymys on kuitenkin vain osittain koko yhteiskuntaa koskevasta sopimisesta. Esimerkiksi osalla erinomaisesti menestyvissä yrityksissä sopimuksilla tuskin on paljonkaan merkitystä. Ne kilpailevat osaavasta yövoimasta ja huoelhtivat työntekijöistään.

Menestyvissä yrityksissä työntekijöitä kiinnostanevat muutkin kuin palkkiot ja ulkonaiset asiat. Sisäinen motivaatio löytyy mahdollisuudesta tehdä mielenkiintoisia töitä, kehittää koko ajan osaamista ja kannustavasta työilmapiiristä ja johtamisesta.

Samanaikaisesti moni ihminen joutuu tekemään töitä niin sanotuilla nollasopimuksilla, jotka eivät turvaa ennalta sovittua työtuntimäärää eivätkä siis myöskään anna edellytyksiä säälliseen toimeentuloon. Kuka puhuu heidänosaltaan siitä, että työntekijä on palkkansa ansainnut?

Samanaikaisesti joku yritysjohtaja saa vuodessa palkkaa ja eilaisia ansioita jopa 200-kertaisesti verrattuna suomalaisen keskiansioihin. Onko johtajien työ niin paljon vaativampaa, että he ovat aidosti oikeutettuja tuollaisiin miljoona-ansioihin? Palkkiojärjestelmiä rakentelevien konsulttiyritysten mukaan kaikki on ok. Suomi joutuu niiden mukaan kilpailemaan huipuista. Kuka voi luetella, miten monta yritysjohtajaa on ostettu ulkomaille suurella rahalla? Yhden käden sormet taitavat hyvin riittää. Samalla sanotaan, että kysymys on omistajien rahoista. Niinpä tietenkin, mutta yksi asia unohtuu. Samat ihmiset ovat isoissa yrityksissä päättämässä käytännössä hallituksen jäseninä toinen toistensa palkoista ja palkkioista. Kaikki voittavat tässä ruletissa.

Johtajien osalta puhutaan vastuusta. Samaan hengenvetoon kannattaa muistaa, ettei suuryritysten johtajat putoa tyhjän päälle erotilanteessa. Parhaimmillaan he saavat miljoonakorvaukset.

Keskusjärjestösopimukset ja liittojen ratkaisut eivät koske noita johtajia. Heille tuskin tehdään ansiotasoa leikkaavia sopimuksia. Erilaiset kannustinjärjestelmät tuottavat isoja korotuksia silloin, kun tavalliset palkansaajat joutuvat tyytymään enintään entiseen palkkatasoon ja joka tapauksessa elintason laskuun. Erilaiset maksujen korotukset pitävät siitä huolen. Olemme siis kaikki samassa veneessä!

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »