web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Suomalaisen naisen arki

Helsingin Sanomissa on 22.1.2016 mielenkiintoinen juttu otsikolla "BBC:n toimittaja osallistui Suomessa turvapaikanhakijoiden tapakurssille: ”Ette voi ostaa vaimoa”. "Vanhemmat miehet kohottelevat epäuskoisina kulmiaan, kun heille kerrotaan naisten ja miesten tasa-arvosta Suomessa, BBC raportoi.

Jutussa (Jukka Hiiro kirjoittajana) kerrotaan mm seuraavaa:

"BBC:n mukaan vapaaehtoiset tapa- ja kulttuurikurssit saattavat vaikuttaa vähän näytelmältä, mutta ne otetaan Suomen vastaanottokeskuksissa hyvin vakavasti. Jos hyvin erilaisista ja konservatiivista kulttuureista saapuvia miehiä ei saada heti ymmärtämään, että Suomessa on omat tapansa ja sääntönsä, heitä ei koskaan saada kotoutettua, Johanna sanoo.
Kun Johanna kertoo, kuinka Suomessa myös miehet osallistuvat kotitöihin, miehet huokailevat syvään. Enää he eivät kuitenkaan jähmety aloilleen, jos taksikuski onkin nainen. Kun oppitunti loppuu, yksi irakilaismiehistä kättelee toimittajaa. ”Suomessa on hienoa, mutta kun menen naimisiin, niin vaimoni huolehtii kodista ja tekee sellaista ruokaa, josta minä pidän. Eikä taatusti käy yökerhoissa”, mies sanoo."
Juttu panee miettimään monenlaisia asioita yleistämättä asiaa tietenkään koskemaaan kaikkia maahanmuuttajia. Onko suomalaisten naisten muslimimiesten kanssa avioitumisen seurauksena alettava pukeutu koko keho peittävästi? Halauvatko naiset itse tätä vai onko se miehen tahdon noudattamista? Suostuvatko naiset rajoittamaan liikkumisvapauttaa käydä esimerkiksi kavereidensa kanssa ravintoloissa niin halutessaan? Mitä tapahtuu, jos nainen ei noudata miehen tapakulttuuria? Miten lapset kasvatetaan jne?
Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »