web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Upeaa työtä!

Lauri Järvilehon kirja Upeaa työtä! Näin teet iysellesi unelmien työpaikan. on hyödyllistä ja mielenkiintoista luettavaa. Lauri osaa tiivistää ja selkeyttää asioita ihailtavalla tavalla.

Moni ajattelee, että joillekin menestyneille ihmisille kaikki on ollut hlppoa alusta asti. Totuus on kuitenkin yleensä toinen. Ihminen on ponnistellut, epäonnistunut yrityksissään, jatkanut matkaa sinnikkäästi ja lopussa onnistunut.

Parhaimmillaan ihminen on tehnyt työtehtävistä riippumatta kutsumustyötä eli sellaista työtä, joka on palkinnut sisäisesti ja jota on tehnyt intohimoisesti. Silloin raha ei ole ollut pääasiallinen motiivi, vaan seurausta siitä, että on onnistunut tekemään sellaista, josta jokin taho on ollut valmis maksamaan, koska on saanut itselleen tarvittavaa hyötyä.

Kutsumustyö ei ole lääkärien, opettajien, pappien tms yksinoikeus. Ihminen voi kokea tekevänsä kutsumustyötä missä tahansa työssä eli nauttia työstään. Esimerkiksi bussin kuljettaja voi nähdä työnsä merkittyksen siinä, että hän helpottaa monella tavalla kanssaihmisten arkea: työmatka sujuu jouhevasti, kouluun pääsee ajallaan, harrastuksista pääsee kotiin tai että samalla voi ilahduttaa omaa ja muiden päivää pienin elein, hymyllä ja vaihtamalla vaikka nopeita kuulumisia jne.

Joku voi olla työssä, josta ei koe saavansa mitään arvokasta elämälleen. Pitkään jatkuessaan tilanne kyynistää. Vaihtoehtoja on, jos uskaltaa niitä ajatella. Järvilehdon kirja avaa uusia ajattelun polkuja. Suosittelen työssä oleville, opiskelijoille, yritttäjille ja kenelle tahansa.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »