web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Rakennusliitossa temisen meininkiä

Olin aamupäivällä puhumassa Rakennusliiton Uudnmaan ammatiosastojen jäsenille ammattiosastotoiminnasta, eri jäsenryhmien mukaan ottamissta, toiminnan ja kokoustoiminnan haasteista, uudenlaisesta ajatteusta, virtuaalimaailman mahdollisuuksista jne. Oli ilahduttavaa huomata nuorten esiinmarssi. Uutta, jäsenet huomioon ottavaa toimintaa. Some monipuolisesti käytössä, uutta johtamisajettelua.

Some-maailma, jossa kaikilla jäsenillä on haluttaessa valtaa, haastaa perinteistä toimintaa. Vakuttaa voi muutenkin kuin kokouksiin osallistumalla, vaikka kokouksiakin tarvitaan. Ay-toiminnassa johtaminen on osallistuvaa ja osallistavaa vuorovaikutusta.

Puheet ay-liikkeen vanhakantasuudesta ja paikalleen jämähtämisestä ovat vahvasti liioiteltuja. Edunvalvontaa ja sen uudistamista toki tarvitaan ja sitä myös uudistetaan määrätietoisesti. Uskon, että Rakennnusliitto on monissa asioissa edelläkävijän roolissa.

Tällaiset kohtaamiset, virittävät keskustelut ja innostavat esimerkit ovat osaltaan viemään toimintaa uusille urille. Edunvalvonta on yhä tärkeämmässä asemassa, kun poliittinen päätöksenteko astuu perinteiselle työmarkkinoiden reviirille säätelemällä työsuhteen ehtoja. Joukkojen toimintaa tarvitaan.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »