web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Neuvottelutoiminnan kiemuroita

Työmarkkinakeskusjärjestöjen edustajat neuvottelevat parhaillaan työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkankorotuksista. Neuvottelut venyvät kalkkiviivoille. Mistä tässä on kysymys?

Työmarkkinaneuvotteluissa harvoin saavutetaan tuloksia ennen määräajan vviimeistä päivää ja viimeisiä tunteja. Onpa joskus kellot pysäytetty, jotta tulos saadaan aikaan. Aika on tietenkin kulunut normaalisti, mutta neuvottelijat ovat ikään kuin antaneet tällä keinotekoisella tavalla itselleen lisäaikaa.

Tähän menettelyyn on monta syytä. Jos neuvottelijat sopisivat asioista huomattavasti ennen määräaikaa, jäsenistö saattaisi ajatella, etteivät neuvottelijat ole yrittäneet riittävästi, koska aikaa olisi ollut vielä käytettävissä. Mielikuva saattaa siis ohjata neuvotteluja. Käytännön seikatkin vaikuttavat neuvottelujen aikatauluihin. Palkansaajapuolella on erimielisyyttä palkaankorotuksen muodosta, euromääräinen vaiko prosentuaalinen korotus. Tietenkin työnantaja- ja palkansaajapuoli tavoittelee erisuuruisia korotuksia: työnantaajat mieluummin nollasopimusta ja palkansaajat jonkinlaista korotusta.

Lopputulos vaikuttaa myös eläkkeellä oleviin, koska palkankorotukset heijastuvat pieneltä osin myös tuleviin eläkkeisiin. Korotukset vaikuttavat myös eri tavoin eri palkansaajaryhmiin. Pienituloisimmat joutuvat kamppailemaan jokapäiväisten kulujen kanssa, kun isotuloselle korotukset eivät tuo muutosta päivittäiseen elämään. Pienituloiselle vuokrankorotukset ja muut lisääntyvät menot merkitsevät helposti sitä, ettei korotuksesta ei ole käytännössä helpotusta arkeen. Tietenkin ilman korotusta vaikutus olisi suurempi.

Muuttuvatko neuvottelut tulevaisuudessa? On vaikea nähdä, että keskusjärjestöjen väliset neuvottelut juuri muuttuisivat ajankäytön osalta. Määräaikoja sovitaan yhdessä. Vasta loppumetreillä tehdään sopimukset. Tapoja on vaikea muuttaa, elleivät osapuolet tietoisesti pyri uudenlaiseen käytäntöön.


Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »