web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Asuntovelan korkojen vähennysoikeuden rajoittaminen

Hallituspuolueet miettivät eri säästökohteita. Asuntolainojen korkovähennystä on leikattu viime vuosina. Harvoin on puhuttu siitä, tarvitsevatko kaikki kansalaiset tätä vähennystä.

Korkojen vähennysoikeudella on pitkät perinteet. Suomalaiset ovat tottuneet maksamaan asuntolainansa takaisin mahdollisimman nopeasti toisin kuin ruotsalaiset. Omistusasumista on suosittu vuokra-asumisen kustannuksella toisin kuin monessa muussa maassa. Aikanaan vähennysoikeus toi ruhtinaallisen edun hyvätuloisille, kun korot vähennettiin verotettavista tuloista ja hyöty oli sitä suurempi, mitä korkeampi veroprosentti henkilöllä oli.

Korkovähennyksen saa riippumatta siitä, miten ison ja miten kalliin asunnon ihminen pystyy ja haluaa ostaa. Miljooniakin maaksavan asunnon korkovähennykseen me kaikki veronmaksajat osallistumme. Leikkauksia pohdittaessa päättäjien kannattaisi harkita vähennysoikeuden rajaamista. Jos jollakin on varaa ostaa todella kallis miljoonia maksava asunto, ei yhteiskunnalla ole perusteita osallistua sen kustantamiseen. Asiassa on kuitenkin ainakin yksi iso mutta: monen "oma lehmä ojassa" eli päätös koskisi päättäjiä itseään. Sen vuoksi asia sivuutetaan huomaamatta. Kuitenkin yhteiskunnan sosiaalituissa noudatetaan tiukkoja rajoja.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »