web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tunnettuus nousi kertaheitolla

Toimi Kankaanniemen tekstiviesteistä noussut kohu nostatti monia kysymyksiä. Hän oli poissa eduskunnasta yhden kauden ja tuli nyt valituksi vaightamansa polueen edustajana. Esimerkiksi Ilkka Kanervan opit eivät riittänet varoitukseksi, vaan Kankaannniemi sortui samaan. Media pääsi nostamaan hänen toimintansa pääpuheenaiheeksi.

Tapaus osoittaa, että monen mielestä jo parrasvaloista poistunut kansanedustaja onkin yhtäkkiä koko median puheenaihe. Media on säälimätön. Jokainen haluaa hyötyä tapahtumasta, lehdet lisätä myyntiä, sähköinen media katsojalukuja ja lukijoita. Selityksille ei ole sijaa.

Nykyisenä media-aikana jokaisen poliitikon ja muu julkisuuden henkilön pitää ottaa julkisuus huomioon. Media tartuu yhä hanakammin asioihin, joilla on julkisuusarvoa. Jokainen lähetetty sähköpostiviesti voi joutua tavalla taikka toisella median käyttöön. Jokainen Facebookin tai muualle sosiaaliseen mediaan kirjoitettu teksti on ja pysyy, kun joku on sen lukenut ja mahdollisesti ennättänyt jakaa kavereilleen. Kaikki tapahtuu tässä ja nyt -periaatteella. Huomion kohteena ei ole vain henkilö itse vaan myös hänen lähipiirinsä.

Tavallinen kansalainen voi olla iloinen siitä, ettei joudu julkisuuden henkilöiden tavoin median riepottelemaksi. Kohuotsikot varsinkaan iltapäivälehtien lööpeissä eivät hevillä unohdu. Tuskinpa niitä kannattaa omaan lehtileikekirjaan panna muistoksi.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »