web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Huippusuoritus vaatii tuekseen huipputiimin

Yhteiskunnassa ylistetään yritysten huippusuorituksista toimitusjohtajia, joista monet käyvät puhumassa eri tilaisuuksissa onnistumisistaan. Tappion hetkillä tuskin kukaan ottaa kunniaa itselleen. Kenelle kunnia kuuluu?

Eri tutkimuksissa on osoitettu se, minkä voi päätellä maalaisjärjeslläkin. Jokaisen huippusuorituksiin yltävän ihmisen taustalla on joukko ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneeet tuollaisen suorituksen. Tämä koskee yhtä hyvin yrityselämää, urheilua, terveydenhuoltoa tai mitä muuta tahansa toimintaa.

Erinomaisten suoritusten taustalla on monen ihmisen ja ammattilaisen suoritus ja saumaton yhteistyö. Vaaikka yksilöiden suorituksia ei tietenkään pidä vähätellä, kannattaa aina samalla muistaa, että olemme entistä riippuvaisempia toinen toisistamme. Urheilussa hiihtäjä tarvitsee valmentajaa, välineiden huoltajaa, kuljetuksia, ravintopalvelua, sponsoreita jne.

Johtajien puhe kertoo siitä, miten he katsovat maailmaa ja omaa sekä yhteisöjensä osuutta menestyksestä. Minä-puhe kertoo yksilön omasta suorituksesta, kun taas me-puhe kertoo yhteisistä ponnostuksista ja onnistumisista.

Juha Sipilä on puhunut siitä, että maan hallitus on joukkue, jolloin se huolehtii yhdessä isoista asioista. Tämä on tarpeen, koska ministerit luontaisesti ajattelevat lähinnä omaa hallinnonalaansa. Säästöissäkin käy helposti niin, että juustohöylä on ollut helpoin ratkaisu, koska kaikki ovat ikään kuin joutuneet luopumaan samassa suhteessa. Yhteiskunnan kokonaisedun kannalta se ei ole tietenkään järkevää.

Erinomaiset suoritukset ovat näkyneet yritysten johdon runsaissa palkkioissa. Muu henkilöstö on jäänyt vähemmälle. Johto ei ole kuitenkaan tehnyt yksin tulosta. Se on tarvinnut siinä luovaa ja energistä yhteistä toimintaa. Oikeudenmukaista olisikin, että palkkioissa noudatettaisiin sellaista oikeudenmukaisuutta, että palkkiot olisivat järjellisessä suhteessa suorituksiin.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »