web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Maahanmuutto puhuttaa

Perussuomalaisten hallitustunnustelija Juha Sipilälle esittämät kannanotot maahanmuutosta puhuttivat rityisesti sdp:n ja vasemmistoliiton puheenjohtajia. Uutisoinnista saa helposti sen käsityksen, että muut puolueet vastustavat kaikkia perussuomalaisten linjauksia. Mikä lienee totuus?

Osa perussuomalaisten linjauksista tuntuu järkeen käyviltä. Jos joku oleskeluluvalla maaassa oleva lähtee sotimaan isiksen riveihin, voi hyvällä syyllä kysyä, miksi hän tarvitsee turvapaikkaa. Hän vaarantaa tietoisesti henkensä taisteluissa. Samoin voi kysyä, miksi joku voi lomailla turvallisesti lähtömaassaan eikä palata sinne.

Maahanmuutto on helppo keskustelunaihe, kun puhutaan yleisesti asiasta ottamatta huomioon sitä, että mmahanmuutoa on niin monenlaista. Suomalaisia on monen maan näkökulmasta maahanmuuttajina. Meillä on opiskelijoita ja työhön tulevia maahanmuuttajia.

Selvää lienee se, että mitä kauempaa turvapaikkaa hakevat tulevat, sitä enemmän heillä on opittavaa, kieli ja kulttuuri. Jotkut saattavat olla luku- ja kirjoitustaidottomia, jolloin haaste moninkertaistuu. Turvapaikan hakijoiden työllistyminen vaihtelee. Yhteiskunnan kannalta on oikeutettua ajatella, että täällä olevat ihmiset pyrkivät hankkimaan kohtuullisen kielitaidon, jotta voisivat työllistyä. Tämä edellyttää, että kielen oppimiseen järjestetään riittävästi mahdollisuuksia.

Toivottavasti hallituskysymyksissä ei juututa maahanmuuttoon. Hallituksella ja eduskunnalla on paljon isompia haasteita ratkottavanaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »