web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kirjan synty

Kirjan kirjoittaminen on joka kerta mielenkiintoinen prosessi. Alussa on hämmennnystä ja sekasortoa. Aineistoa ja ajatuksia risteilee päässä sikin sokin. Lopputuloksesta ei ole mitään käsitystä. Kuitenkin siat loksahtavat kohdalleen.

Jokaisella kirjoittajalla on oma tyylinsä. Yksi asia lienee yhteinen: kirjaa pitää alkaa kirjoittaa, pelkkä pohtiminen ja ajattelu ei tuota tulosta. Liikkeelle päästyään kirjoittajan on mukava jatkaa. Moni kirjan kirjoittamista ajatellut ja asiaa vuosiakin pohtinut tietää, että suurin kynnys voi olla ensimmäisten sanojen kirjoittaminen.

Jollakulla voi olla mielessä tai jopa paperille pantuna aika selkeä runko. Itselläni asia hahmottuu pikku hiljaa enkä tee etukäteen kovinkaan tarkkaa suunnitelmaa, toki karkean hahmotelman. Asia muhii ja muuttuu, hakee ilmaisumuotoaan koko ajan. En myöskään kirjoita tekstiä siinä järjestyksessä, johon lopullinen teksti sijoittuu.

Kuten joku on viisaasti sanonut, kirja on loppujen lopuksi johonkin vaiheeseen hylätty luonnos. Aina viimeisenkin vedoksen jälkeen tulee mieleen asioita, joita olisi voinut ottaa kirjaan tai sanoa toisella tavalla. Niinhän aina tapahtuu.

Erityisen iloinen jokainen kirjoittaja voi olla siitä, että saa kommentteja teksteihin jo käsikirjoitusvaiheessa. Sitten voi miettiä asioita uudelleen ja uusista näkökulmista.  Jokainen lukija on silloin kanssakirjoittaja. Kiitos jokailselle esilukijalle ja kommentoijalle.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »