web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Antti Rinteen miina


Antti Rinne astui miinaan puhuessaan kollegansa kanssa Jutta Urpilaisesta. Kuvaaja teki työtään ja sai todellisen uutisen, johon Rinteellä tai muilla puolueen ihmisillä ei ole juuri selittämistä.

Monesti toimittajat käyttävät ovenkahvatekniikkaa. Markku Hurmeranta ja Ari-Pekka Pietilä kertovat kirjasessaan ”Hallitse mediapeli (muuten media hallitsee sinua)” siitä, miten mediaa ei pidä kohdata. Yksi vältettävä asia on sivu suun puhuminen. ”Elä siinä uskossa, että toimittaja julkaisee vain ne asiat, joita varsinaisen haastattelun aikana on käsitelty. Kun saatat toimittajaa hissin ovelle, kerro viimeistään siinä vaiheessa, miten asiat todellisuudessa ovat. Näin saat julkisuuteen asiat, joita et sinne ole halunnut.”

Itse olin astua miinaan syksyllä 2007, kun tv 4:n toimittaja teki muka juttua SuPerin jäsenkehityksestä neuvottelusyksyn 2007 tiimellyksessä. Tosiassa toimittajaa halusi tietää, miten ajattelin Superin edustajiston toimivan, kun se päätti untatyönantajan tarjouksesta. Toimittajaja totesi pois lähtiessään, että Tehyhän vie SuPeria kölin alta eli SuPer ennakoi Tehyn myöhemmin pitämää kokousta. Totesin luottavani päättäjien viisaaseen ja itsenäiseen päätöksentekoon. Haastettelua ei koskaan näytetty mitenkään. Jos olisi astunut miinaan, kanta olisi varmasti ylittänyt uutiskynnyksen.

Jos Rinne olisi kehunut Urpilaista ja sanonut haluavansa hänet ministeriksi, jos puolue menee hallitukseen, tapahtumalla olisi tuskin ollut uutiskynnyksen ylittävää arvoa. Hyvät uutiset eivät ole useinkaan hyviä uutisia.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »