web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Hallitusohjelma uudella tavalla

Juha Sipilä kertoi vaalikekustelussa strategisesta hallitusohjelmasta, josta muut puoluejohtajat olivat samaa mieltä. Ohjelmassa. joka olisi vain muutaman sivun mittainen, kerrottaisiin noin viisi keskeistä asiaa, jotka vietäisiin maaliin. Kutakin hanketta varten tehtäisiin toimintasuunnitelma. Uutta verrattuna aikaisempiin pitkiin ohjelmapapereihin.

Sipilän ajattelussa näkyy yritysjohtajatausta. Mikään yritys ei kirjoita sadan sivun strategiapaperia, koska sillä ei olisi kuitenkaan muuta merkitystä kuin se, että sitä ei voitaisi markkinoilla toteuttaa. Vaikka hallitusohjelma kirjoitetaan kuinka lyhyesti, maailman muutokset antavat vaalikauden aikana aihetta uusiin tarkasteluihin. Parempi on kuitenkin keskittyä ydinasioihin kuin yrittää kertoa kaikki kaikesta.

Ongelmaksi saattaa muodostua valtiosääntöoppineidenmahdollinen kanta siitä, ettei tällainen ohjelma täyttäisi perustuslain vaatimuksia. Esimaksua saatii eilen uutisissa Mikael Hidenin haastattelusta.

Hallitusta muodostettaessa lobbareilla riittää puuhaa. kaikki haluavat saada jollakin tavalla puumerkkinsä hallituspapereihin. Puolueiden kannalta on tietenkin tärkeää kuunnella eri osapuolia. Yhtä tärkeää on kuitenkin muodostaa hallituspuolueiden yhteinen kanta, joka ei painota minkään etujärjestön kantaa toisten kustannuksella. Ei ole helppoa poliitikoille.

Tulevat viikot näyttävät, miten uudenlainen ohjelmatyö onnistuu. Maamme tilanne saa toivon mukaan osapuolet tekemään kaikkensa, jotta hallitus saadaan muodostettua ja että se pääsee tositoimiin. Aikaa vetkutteluun ei ole.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »