web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Eduskunnasta pudonneet

Moni kansanedustaja on kokenut vaaleissa pätkätyöläisten arjen: työt loppuivat ja uudesta ei ole tietoa. Osataanko kansanedustajien osaamista hyödyntää?

Kansalaiset saavat keskimäärin mielikuvansa eduskuntatyöstä kyselytuntien perusteella. Tämä kuva jää aika pintapuoliseksi. Suuri osa työtä on valiokunnissa, joissa edustajat käsittelevät hallituksen esitykset. Koska valiokuntien toiminta ei ole julkista ja koska likimainkaan kaikki vaaliokuntien käsittelemät tärkeät asiat eivät saa aikaan julkista keskustelua, monen ansioituneen kansanedustajan työ voi jäädä pimentoon.

Kyselytunneillakin oppositio on eniten äänessä. Hallituspuolueiden edustajista monikaan ei saa puheenvuoroa, vaikka haluaisi. Toki aluelehdet kirjoittavat alueidensa edustajista, mutta pääkaupunkiseudulla tätä ei tapahdu. Helsingin Sanomat eivät juuri kirjoita yksittäisten edustajien mielipiteistä ja toiminnasta.

Kansanedustajat savat toiminnassaan monipuolista asiantuntijatietoa lakiesitysten asiantuntijakuulemisten avulla. Harvalla kansalaisella on mahdollisuudet samanlaiseen tiedon hankintaan ja keskusteluun. Heille muodostuu myös laajat ja monipuoliset sosiaaliset verkostot. Yhteisen edun nimissä voisi kuvitella, että monellä työnantajalla olisi käyttöä tällaisella, jopa vuosikymmenien aikana hankitulle kokemuksella. Kaikkien edustajien osalta osaaminen ei kuitenkaan tule käyttöön, koska työn saaminen voi olla vaikeaa. Toki työn saaminen on monesta muustakin asiasta kiinni kuin edustajana toimimisesta.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »