web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Vaalitappio antaa aihetta pohdiskeluun

Vasemmisto kärsi vaalitappion eilisissa eduskuntavaaleissa. Syitä on varmaan monia, mikään yksittäinen asia tuskin selittää menetykset. Nyt puhutaan analyysin tarpeesta.

Vaaleissa median merkitys näyttää korotuvan. Puheenjohtajien rooli on vahva, koska puheenjohtajat ovat ilta toisen jälkeen tv- ja muissa tenteissä. Paitsi sanoman sisältö myös nimenomaan esitystyyli vaikuttaa: millainen kuva äänestäjille välittyy kustakin puheenjohtajasta. Jotkut ovat tässä taitavampia kuin toiset. Luulenpa, että äänestäjät arvostavat toisiaan arvostavaa käytöstä ja kammoksuvat kaikenlaista syyttelyä. Eripurassa ja luottamuksessa on aina kaksi osapuolta. Jokainen katsoo aioita omista lähtökohdistaan.

Analyysejä tehdään pitkin vaalikautta. Jokainen ammattipoliitikko katsoo asioita osittain vääristyneiden lasien läpi. Jokainen on sokea omille toimilleen. Kavereillakaan ei ole aina halua ja kanttia antaa johtajille rehellista palautetta. Varminta olisi kysellä kansalaisilta, mitä ne ajattelevat puolueeen politiikasta ja tavasta esittää puolueen linjauksia. Pitää osata lukea myös niin sanotusti myös rivien välistä.

Tällä on tarkoita sitä, että puolueiden puheenjohtajat yksin ovat vastuussa tappioista. Koko eduskuntaryhmä, puoluejohto ja muut jäsenet vaikuttavat osaltaan asiaan. Päättyneellä eduskuntakaudella viimeiset ajat olivat surkuhupaisaa katseltavaa. Hallituksen esitykset kaatuivat omien kansanedustajien äänestäessä niitä vastaan. Tällaista ei ole juuri aikaisemmin tapahtunut. Kansa muistaa tällaiset äskettäiset tapahtumat toki paremmin kuin monen vuoden aikaiset asiat. Viisas hallitus olisi huolehtinut yhteistyökyvystään loppuun asti.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »