web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Vaalipaneelien toistoautomaatit

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat eri vaalipaneeleissa kertomassa ilta illan jälkeen samat asiat. Välillä tuntuu, että sama nauha on jäänyt päälle. Kuulijat voisivat hyvin nukahtaa, kun juurikaan uutta ei tule esille. Voisiko konseptia muuttaa?

Kaikissa paneeleissa toistuvat samat aiheet ja kysymykset lähes toistensa sisältöisinä. Vastauksetkin ovat luonnollisesti samankaltaisia. Olemme kuulleet, ettei tarvita elvytystä, talouteen tarvitaan vientivetoista kasvua, ansiotuloverotusta pitää laskea, indeksejä jäädytetään, muualta leikataan paitsi maatalouden menoista, sote-uudistus saatetaan maaliin ja tuottavuutta voidaan lisätä digitalisaation avulla.

Mitä enemmän kaikki puheenjohtajat ovat yhtä aikaa tentattavina, sitä enemmän voidaan kuulla samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Panelistit pääsevät jokseenkin vähällä, kun aikapaineet saavat juontajat siirtymään uusiin aiheisiin.

Ammattipoliitikon erottaa tavallisesta kansalaisesta siinä, ettei poliitikko vastaa vaikeaan kysymykseen, vaan taitavasti vastaa helpompaan asiaan, joka jotenkin saattaa sivuta alkuperäistä kysymystä. Minuutit kuluvat ja puheenvuoro siirtyy toiselle.
Ei ole helppo uudistaa menettelyä. Kuitenkin juontajat voisivat käyttää tietoisesti enemmän aikaa tärkeiden asioiden tivaamiseen ehdokkailta eikä pitää pääasiana koko asialistan kahlaamista läpi tunnissa tai puolessatoista. Ei kannattaisi tyytyä vastaukseen, ettei asiaan voi ottaa kantaa, kun asiat ovat niin monimutkaisia. Kuitenkin hallituksessa ja eduskunnassa päättäjät joutuvat ottamaan kantaa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »