web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Ehdokkaiden lupaukset

Monen kansanedustajaehdokkaan vaaliesitteitä lukiessa tulee väkisin mieleen, missä on kansalaisten kuluttajansuoja. Edustajat toimivat ryhmässään ja mikään puolue ei yksin päätä mistään asiasta eduskunnassa.

Eräät ehdokkaat antavat rivien välistä ymmärtää, että ikään kuin itse päättäisivät muun muassa asumisen hinnasta. Tosiasiassa tässäkin sopassa on monen monta keittäjää, puolueet kunnissa, virkamiehet, rakennusyritykset ja liiden edunvalvojat, rahoituslaitokset, maanomistajat jne. Yksittäinen kansanedustaja on pieni muru tässä keitossa, vaikka samaan hengenvetoon on myönnettävä, että kaikki uudistukset lähtevät jonkun ihmisen ideasta.

Uudet edustajat istutetaan eduskunnan istuntosalin takapenkille. Eduskuntatyöhön perehtyminen vie jokaiselta aikansa tietenkin aikaisemman kokemustaustan mukaisesti. Puolueen eliittiin pääseminenkin ottaa aikansa.

Yksittäisen ehdokkaan lupauksiin kannattaa suhtautua juuri sillä vakavuudella, että tiedostaa yksittäisen edustajan vaikutusmahdollisuudet nimenomaan oman ryhmänsä edustajana. Monipuoluehallituksessa tukea on saatava hallituksessa muiltakin ryhmiltä, vaikka oma ryhmä jotakin asiaa ajaisi. Yrittänyttä ei tietenkään laiteta. Toivottavasti saamme edustajiksi ihmisiä, joilla on unelmia paremmasta ja joilla on sinnikkyyttä ajaa asioita.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »