web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tervehtiminen on niin vaikeaa

Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten käyttäydymme bussissa. Yleinen havainto on se, että yhä harvempi tervehtii kuljettajaa bussiin noustessaan ja vielä harvempi lähtiessään.

Toisin on esimerkiksi Espanjan aurinkorannikolla. Ihmiset tervehtivät ja kuljettajat ovat erittäin kohteliaita. Matkustajat puhuvat aika usein vieressä istuvan tuntemattoman kanssa. Meillä se ei ainakaan pääkaupunkiseudulla tule kysymykseen. Mieleeni muistuu huvittava tapaus junasta vuosia sitten. Vanha, Savosta Helsinkiin sukuloimaan tullut mies kysyi vastapäätä istuneelta puku- ja salkkumieheltä, oliko mukava olla eläkkeellä. Mies ei vastannut, jonka jälkeen kysyjä toisti pari kertaa kysymyksen. Vihdoin mies sanoi, ettei ollut vielä eläkkeellä. Tähän savolainen tokaisi, että olihan mies ainakin 60-vuotias. No, ei ollut. Juttu jatkoi, kun savolainen totesi, että olihan mies yli 50-vuotias. Ei ollut sitäkään. Tämän jälkeen kanssamatkustajat räjähtivät nauruun. Nolo tilanne miehelle. Olisi kannattanut olla hiljaa koko ajan.

Toivoa ei kannata menettää: kannattaa pitää itse tapana tervehtiä kuljettajaa. Se ei maksa mitään. Toki joskus käy niinkin, ettei kuljettaja omista syistään kiinnitä mitään huomiota asiaan. Ei sekään saa lannistaa.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »