web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Poliittisen järjestelmän luottamuspula

Viime kuukaudet ovat osoittaneet, että maan hallitus ja eduskunta eivät ole ainakaan lisänneet kansalaisten arvostustaa poliittista järjestelmää kohtaan. Slogan, että politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, tuntuu aika ontolta. Myös virkakoneisto uskottavuus on koetuksella.

Ylen MOT-ohjelma on käsitellyt kolme kertaa Bensowin säätiön kummallisia kiemuroista. Tämä tapaus lienee vain yksi tapaus siinä, miten säätiöitä maassamme valvotaan tai oikeammin jätetään täysin valvomatta. Jos säätiö saa mieleisiltään tilintarkastajilta puhtaat paperit, viranomaiset tuskin kohdistavat säätiöön sen kummenpaa valvontaa. Asakirjat kirjataan saapuneiksi ja kaikki on ok. Muuta on vaikea ajatella Bensowin tapauksessa.

Tämän aamun Hesari kerttoo yleishyödyllisestä asuntorakentamisesta. Kummasti yhteisiä varojamme ohjautuu yritysryppäälle, jolla on monenlaisia kytköksiä. Missä on ollut valvonta?

Tuulivoiman ympärilläkin on ollut jatkuvaa keskustelua. Takuuhintajärjestelmä on vaikuttanut esimerkiksi siihen, että myllypaikan maanomistajat ja sen vuokraajat saavat ylisuurta vuokraa. Kaikki tämä tapahtuu kuluttajien kustannuksella.

Yhtenä esimerkkinä poliitikoille vaikeasta asiasta näyttää olevan lukukausimaksun määrääminen EU:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Mieluummin säästetään kansalaistemme eduista kuin otetaan rahaa ulkomaalaisilta. Nykytilaa perusstellaan kansainvälistymisen tarpeella jne.

Tilanne korjaantuu vain sillä, että kansalaiset alkavat vaatia päättäjiltä ryhtiä. Valitettavasti äänestämme vaaleissa aina samat naamat uudelleen, siitä riippumatta, mitä he ovat tehneet. Medialla on yhä tärkeämpi vahtikoiran asema. Älköön murrettako lähdesuojaa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »