web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Monenlaiset riskit elämässä

Kohtamme koko ajan uudenlaisia riskejö. Ranskassa tapahtunut lento-onnettomuus ja kehotus välttää sotilaspukunen käyttöä maassamme ovat niistä yksi esimerkki.

Lentämistä on pidetty turvallisena, vaikka erilaisia onnettomuuksia ja tahallisia teloja on ollut viosien aikana. Nyt lentäjällä olisi ollut saairausloma, jonka hän käytti ihan muuhun kuin tervehtymiseen. Asia panee miettimään käytäntöjä: pitääkö lääkäreiden ilmoittaa vastaisuudessa sairauslomista lentoyhtiölle suoraan ja välittömästi, jotta tällaisilta mahdollisilta teoilta vältytään. Aseluvassa on maassamme omat menettelynsä.

Eilen uutisoitiin, ettei sotilaiden pitäisi pitää turhaaan asepukua julkisilla paikoilla. Tilanteesta ei tietenkään kerrota yksityiskohtia. Voi vain ounastella, että erilaiset uhat ovat arkipäivää myös maassamme. Isis-paluumuuttajat ja maassa olevat radikalisoituneet ihmiset tuskin luovat turvallisuuden tunnetta. On vain ajan kysymys, milloin näemme ensimmäisen terrori-iskun.

Toivottavasti tilanteet otetaan vakavasti ja ryhdytään kaikkiin mahdollisiin toimiin uhkien ennakoimiseksi ja ennalta torjumiseksi. Suhtautuminen ääriliikkeisiin kaipaa tarkistamista. Osa poliitikoista selvästi vähättele uhkaa ja on valmis lisäämään maahanmuuttoa ilman tarkkaa harkintaa. Miksi hyssyttelemme Isiksen riveihin lähteneiden kanssa, jos ihmiset ovat massamme oleskeluluvan turvin? Eikö olisi aihetta evätä maahan paluu?

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »