web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Esimies vuorovaikuttajana


Helsingin Sanomien liitteessä oli juttu, jonka otsikkona on ”Tervetuloa vuorovaikutusyhteiskuntaan! Juttua varten oli haastateltu tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wileniusta. Mihin ihmeen vuorovaikutusyhteiskuntaan nyt kutsutaan?

Konsulttiyhtiöt ja tutkimuslaitokset tuottavat yhtenään erilaisia ismejä ja johtamisen malleja. Tässä on kuitenkin kysymys muusta asiasta. Wilenius ja monet muut korostavat vuorovaikutuksen merkitystä uuden luomisessa, muutosten aikaan saamisessa, uudenlaisen ajattelun virittämisessä ja oppimaan oppimisessa.

Vuorovaikutuksesta puhuttaessa keskiössä ovat sellaiset asiat kuin työntekijöiden arvostaminen asemasta ja tehtävistä riippumatta, osallistuminen ja osallistaminen, läsnäolo ja kuuntelu, rinnalla kulkeminen, kannustaminen ja tukeminen, rohkaisevan palautteen antaminen ja esimerkkinä toimiminen.

Vuorovaikutusta korostavassa työelämässä pomo on monessa roolissa, edellytysten luojana, suunnan näyttäjänä, sparraajana, innostuksen luojana, uuteen kutsujana, odotusten ylittäjänä jne.

Työntekijöiden muuttuvat odotukset ja kilpailu työvoimasta panevat johtamisen koville. Pomottamalla ja asemaan turvautumalla ei pärjää ja luo uutta yhä kilpailuilluimmilla markkinoilla. Tarvitaan intoa ja intohimoa. Sen nostattamisesta ja kehittämisessä pmoilla on keskeinen tehtävä. Joka tämän ymmärtää, menestyy muun porukan kanssa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »