web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Asukkaiden oma vastuu?

Onko omistamisella tai vuokralla asumisella eroa siihen, miten asukkaat huolehtivat asunnoistaan ja sen välittömästä ympäristöstä? Jälleen eilen kiinnitin huomiota muutamaan rivitaloon. Aidat ovat olleet ainakin pari vuotta osittain nurin, osittain pystyssä. Vähän sikin sokin. Viime syksynä yhdessä talossa osa aitaa oli kaatunut ja luovuus oli kukkinut: jätesäkki oli viritetty aukkoon peitoksi. Tällainen panee miettimään.

Vaikka sen paremmin omistusasunnoissa kuin vuokralla asuvien käytöstä ei voi yleistää - molemmista löytyy kaikenlaista väkeä - joutuu ihmettelemään, miksi ihmiset eivät huolehdi tuollaisista asioista ihan omaksi viihtyvyydekseen. Luulisi olevan mukavampi asua, kun ympäristö on jotakuinkin siisti eivätkä paikaat repsota sinne tänne.

Kaupungilta odotetaan sellaista, minkä asukas voisi hyvin tehdä itse. Kun kaupunkikaan ei valvo, ei kukaan välitä. Sivusta ei kannata mennä sanomaan, että tarttukaa toimeen.

Jotkut saattavat ajatella siten, ettei itsellä ole muita kuin oikeuksia, velvollisuudet ovat niillä muilla. Yhteinen etu on kuitenkin, että jokainen kantaa myös omaa vastuutaan. Ilmaista rahaa ei ole.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »