web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Dokumentti Kreikasta pani ajattelemaan

Kreikan synkkä arki -dokumentti herätti monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Tavallinen kansa kärsii. Poliittinen ja taloudellinen eliitti elää kuten ennen.

Kreikan tilanne paljastaa monenlaisia kiemuroita poliittisessa ja taloudellisessa päätöksenteossa. Tilastoja vääristeltiin tahallaan viimeiseen asti. Kansalle valehdeltiin vaalikampanjoissa, että rahat riittävät.

Leikkauksia on perusteltu ”tieteellisellä näytöllä” siitä, että 90 prosentin velka suhteessa bruttokansantuotteeseen muodostaa esteen talouskasvulle. Tätä oppia on toteutettu silmiinpistävän näyttävästi.

Rikkain kansanosa on kasvattanut koko ajan osuuttaan kaikesta varallisuudesta. Nyt prosentti omistaa yli 50 prosenttia kaikesta varallisuudesta. Sopii kysyä ja arvuutella, mihin varat on siirretty turvasatamaan. Joukossa lienee poliitikkojen lähipiiriä ja sen vuoksi Kreikka ei ole ollut kiinnostunut selvittämään asioita. Ei ole uskottavaa, että varat olisivat sijoituksina Kreikassa.

Kreikan tilanne on osaltaan seurasta maailmanlaajuisesta demokratiavajeesta. Taloudellinen eliitti ohjaa yhä enemmän poliittista päätöksentekoa, vaikka kansalaisille muuta uskotellaankin varsinkin ennen vaaleja. Talouseliitti rahoittaa valtaa pitävien kalliita vaalikampanjoita ja varmistaa samalla omat etunsa. Jos maailman  keskeisten valtioiden poliitikot haluaisivat yhdessä suitsia harmaata taloutta, ne olisivat valmiita lopettamaan veroparatiisit. Samalla kuitenkin paljastuisi liian paljon omien lähipiirien sijoituksia. Saamme odottaa muutoksia hamaan tulevaisuuteen.

Toivottavasti kansalaiset alkavat pikku hiljaa ymmärtää tarpeen muutoksiin ja toimia sen eteen eri puolilla maailmaa. Demokratia pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista yhteiseksi eduksi. Nyt se ei sitä läheskään aina ole.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »