web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Sote-päätöksenteko

Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään sote-päätöksenteosta, että se on surullinen luku. Yleislääketieteen professori Raimo Puustinen puhuu sote-esityksestä historiallisena erehdyksenä. Miksi näin?

Sote-uudistus oli Kataisen hallituksen yksi tärkeimmistä asioista. Uudistus kytkettiin aluksi kuntarakenteen uudistukseen. Vielä ennen kuntavaaleja ministerit vakuuttivat yhteen ääneen, että sote-esitys tulee. Vaalit tlivat ja menivät ilman esitystä.

Valmistelussa käytettiin monenlaisia ryhmiä. Vasta eduskuntapuolueiden puheenjohtajien johdolla löydettiin alustava raamiratkaaisu. josta siitäkin taitettiin kohta peistä. Nyttemmin perispalveluministeri Susanna Huovisen johdolla on päästy yksi askel eteen päin.

Asia ei ole kuitenkaan vielä läheskään valmis. Monet perustuslailliset asiat odottavat ratkaisuaan. Soteen liittyvät olennaisesti rahoitusjärjestelyt. Ne kiinnostavat myös yksityissektorin toimijoita.

Samanaikaisesti, kun sote-uudistus on edennyt kompuroiden, yksityissektori on kehittänyt ja laajentanut omaa toimintaansa. OP-ryhmä laajentaa toimintaansa ja perustaa uusia sairaaloita. Niissä tehokkuus viritetään huippuunsa. Ne voivat keskittyä niitä eniten kiinnostaviin hoitoihin.

Suomi on kunnostautunut omalla tavallaan sote-asiassa. Valmistelu on ollut soutamista ja huopaamista. Kun ajatellaan maailman metropoleja, joissa monissa asuu paljon enemmän ihmisiä kuin koko Suomessa, joutuu pakosta ihmettelemään, miten sosiaali- ja terveydenhuolto on niissä onnistuttu järjestämään.  

Vaikka uudistus on tietenkin vaikea, kansalaisena toivoisi maalin lähestymistä. Pelkät rakenteet eivät vielä turvaa tasa-arvoisia ja laadukkaita palveluja. Iso asia on toimintatapojen uudistaminen. Monesti uudistukset tyssäävät asenteisiin ja kulttuuriin. Eilen illalla Tervaskannon palvelukotilähetystä seuratessa saattoi nähdä, miten vaikeaa pienikin muutos on pienessä toimintayksikössä. Moni tekee työnsä rutiinisti entisin tavoin. Uuden toimintatavan omaksuminen ottaa voimille.

Jotta sote-uudistus onnistuu, tarvitaan taitavaa johtamista. Henkilöstö on tärkein voimavara silloin, kun sitä arvostetaan, se voi vaikuttaa omaan työhönsä, sen kehityksestä huolehditaan ja sitä aidosti arvostetaan. Toivottavasti johtajavalinnoissa puolueet eivät jaa keskeisiä paikkoja sulle mulle -periaatteella.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »