web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Talvivaaran kohtalo

Talvivaara on jatkosta huolimatta monella tapaa surullinen tapaus Suomen teollisuushistoriassa. Alkuinnostus oli suurta. Kaivostoiminta toi työtä isolle joukolle yrittäjiä ja työntekijöitä. Poliitikot hehkuttivat asiasta. Maanpuolustuskurssilaiset vierailivat ihastelemassa kaivostoimintaa. Moni sijoitti rahaa kaivostoimintaa operoivaan yhtiöön.

Suomen mittakaavassa toimintaan liittyi tietenkin monenlaisia riskejä. Talvivaaran prosessimenetelmästä ei ollut kokemuksia tässä laajuudessa ja oloissa muualta maailmasta. Viranomaisilla tuskin oli riittävästi tietoa riskeistä  lupia myönnettäessä. Alueviranpmaisilla oli kova taakka edistää hanketta ilman lupaviivästyksiä.

Vaikeuksien jälkeenkin moni yksityissijoittaja hankki lisää osakkeita toivoen onnellista jatkoa. Viisaat osasivat irrottautua ajoissa yhtiöstä. Niinhän usein käy. Ihminen yleensä toivoo parasta ja odottaa ihmeitä.

Tilanteeseen ei ole tietenkään helppoja ratkaisuja. Omistajat menettävät joka tapauksessa paljon rahaa. Veronmaksajina kannamme kaikki ison taakan. Jokin kansainvälinen taho saattaa ostaa eurolla yhtiön ilman velkataakkaa ja jatkaa toimintaa.

Yhteinen etu on toiminnan jatkakaminen siten, että ympäristötekijät saadaan ensin hoidettua. Prosesseja jouduttaneen muuttamaan. Työtä kainuulaiset tarvitsevat.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »