web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Teidän korkeutenne - urheilujohtaja!

Viime vuosikymmeninä näimme konkreettisesti sen, millaiseen asemaan urheilujärjestöjen puheenjohtajat kohosivat. Ajateltakoon esimerkiksi KOK:n puheenjohtaja Juan Antonio Samaranchia. Johtajia puhuteltiin Teidän korkeudeksenne jne. Mistä tämä voi kertoa?

Esimerkiksi Kansainvälisessa olympiakomiteassa jäsenyys on ollut elinikäistä. HS:ssa tänään 4.11.2014 olevan jutun mukaan ainoa suomalaisjäsen Peter Tallberg joutuu eläkeikäsäännön vuoksi jättämään tehtävänsä vuonna 2017 täytettyään 80 vuotta. Melkoinen ero sen välillä, että urheilijat edustavat nuorta sukupolvea ja keskeiset päättäjät ikähaarukan toista puolta.

Olympialaisista on tullut entistä kalliimpia niiden spektaakkelimaisten järjestelyjen vuoksi. Rahaa liikkuu paljon. Esimerkiksi Sotshin kisat maksoivat valtavasti. Alueen jäsenille kisat eivät olleet pelkästään onnellinen tapahtuma. Kisapaikkojen tieltä raivattiin sumeilematta rakennuksia ja pakotettiin ihmisiä muuttamaan. Korruptoituneet rakentajat käärivät voitot taskuihinsa yhdessä poliitikkojen kanssa. Tämä tausta ei ole voinut olla tuntematon KOK:lle, kun se päätti talvikisoista. Sama koskee jalkapallon MM-kisoja Qatarissa. Työturvallisuus on sivuseikka rakennusttyömailla. Työntekijöitä riittää loukkaantuneiden ja kuolleiden tilalle.

Kotimaisessa urheiluelämässäkin tapahtuu. Viime viikolla Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ja haastaja Mika Anttonen olivat tv-keskustelussa. Kummola haluaa jatkaa liiton johdossa. Ikääkin on vasta 69 vuotta. Vaatii melkoista rohkeutta haastajalta, koska Kummolan asema on ainakin ulkoapäin katsottuna todella vahva. Hän on ollut puheenjohtajana 17 vuotta ja hallituksen jäsenenä kaksi vuotta kauemmin. A-studiossakin Kummola ei voinut olla kyseenalaistamatta ja vähättelemättä toimittajan kysymyksiä. Tuleva vaali ei liene itsestään selvyys.

Luulen, että moni kaipaisi urheilun päättävissä elimissä kiertoa ja tuuletusta. Luottamushenkilöpaikkojen ei pitäisi olla elinikäisiä esiintymispaikkoja. Toimikausien rajoittaminen olisi yksi ratkaisu. Toiminnan läpinäkyvyyskään ei olisi pahitteeksi. Toinen toistaan kalliimmat kisäjärjestelyt eivät palvele ketään. Urheilun jalo aate unohtuu.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »