web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Onnen merkitys elämässä

Psykologian tohtori Richard Wiseman on kirjoittanut kirjan Onnen tekijät. Neljä menetelmää tuurin parantamiseksi. Tämä entinen huipputaikuri kertoo monin esimerkein siitä, miten voimme parantaa onnistumisen edellytyksiä elämässämme.

Hän esittelee seuraavat menetelmät: maksimoi mahdollisuutesi onnenpotkuihin, onnistu vaistosi avulla, odota tulevaisuudelta hyvää ja käännä huono onni voitoksi. Onnella on ollut suuri merkitys monen kuuluisuuteen kohonneen ihmisen elämässä. Wiseman kertoo esimerkin sijoittajaguru Warren Buffetista. Fortune-lehden haastattelussa Buffet oli kertonut onnen merkityksestä uravalinnassa. Buffet oli parikymppisena erotettu Harvard Business Schoolista. Tämän jälkeen hän oli välittömästi mennyt kirjastoon tutkimaan mahdollisuuksia päästä opiskelemaan johinkin muuhun korkeakouluun. Tuolloin hän sai tietää kahden arvostamansa professorin opettaneen Colmbian yliopistossa, jonnen  hän haki ja pääsi.

Myöhemmin toisesta professorista tuli hänen ohjaajansa ja esimiehensä. Professori auttoi merkittävästo Buffettia uran alussa. Myöhemmin Buffet oli kirjan mukaan todennut, että "luulatavasti kaikkien aikojen onnekkain sattuma, joka minua on kohdannut, on se, että sain potkut Harvardista".

Siteeerattu tapaus osoittaa, että ulkoisesti epäonnekkaasta tilanteesta kehkeytyi todellinen menestyksen siemen. Tuossa tilanteessa joku toinen olisi saattanut luopua korkeaakouluopinnoista. Biuffet toimi toisin ja on luonut häikäisevän uran sijoittajana. Vaikka tällaiset tapaukset ovatkin tietenkin aikamoisia poikkeuksia, on tästäkin opittavaa. Jokainen voi monin tavoin luoda itselleen mahdollisuuksia elämässä onnistumiseen.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »