web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Onnistuneita muutoksia

Muutoksesta on tullut melkein kirosana monessa yhteydessä. Työpaikoilla muutokset tarkoittavat tällä hetkellä monesti yt-neuvotteluja ja henkilöstölle irtisanomisia. Muutosten toinen, myönteisempi puoli jää vähemmälle huomiolle. Muutoksilla tähdätään uudistuksiin ja menestykseen jatkossa. Käytännössä muutoksia tehdään usein vasta sitten, kun on pakko.

Onnistuneet muutokset edellyttävät monia tekijöitä rinnakkain ja peräkkäin. Kaikilla pitäisi olla ymmärrys muutoksen välttämättömyydestä toiminnan menestyksekkään jatkamisen edellytyksenä. Se edellyttää oivallusta, ettei aikaisemmalla tavalla voida enää jatkaa, vaikka kaikki näyttäisi päällisin puolin olevan kunnossa. Tyytyväisyydessä olemassa olevaan piilee vaara, ettei ettei havaita riittävän ajoissa muutostarvetta.

Muutos edellyttää laajaa yhteistyötä niiden kesken, joiden toimintaa  muutos koskee. Ihmisten on luotettava toisiinsa ja arvostettava toinen toistensa osaamista. On osattava ja haluttava tehdä yhteistyötä. Asiosta on puhuttava ja viestittävä. Toistoa toiston perään. Johdolla ja esimiehillä on avainasema.

Jokainen muutos merkitsee mahdollisuutta ja samanaikaisesti jonkinlaista uhkaa. Ihmiset joutuvat opettelemaan uusia asioita ja ylittämään oman niin sanotun tutun ja turvallisen mukavuusalueensa. Onnistumiset edellyttävät uskallusta myös epäonnistua. Matkaa on siitä huolimatta jatkettava.

Onnistuneet muutokset edellyttävät pieniä askeleita kohti päämäärää. Aristoteles on sanonut osuvasti, että "Olemme sitä, mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus, näin ollen ei ole teko vaan tapa." Pienten muutosten juurruttaminen osaksi normaalia toimintaa vie kohti suurempaa tavoitetta.

Jokaisella on oma roolinsa muutoksessa. Aina löytyy aloitteentekijöitä, kannattajia, vastustajia ja sivusta seuraajia. Se on vain hyväksyttävä ja jatkettava matkaa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »