web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Sinnikkyys palkitaan

Jokainen meistä tarvitsee psykologista pääomaa, toivoa, sitkeyttä, itsetuntoa ja optimismia. Ilman sitä emme onnistu niin hyvin kuin olisi käytännössä mahdollista. Esimerkiksi sitkeys vie joskus vaikka läpi harmaan kiven niin kuin sanonta kuuluu.

Itselläni on viime ajoilta käytännöllinen kokemus. Aloin kirjoittaa juttujaa tuttujeni yritykselle Stoorisoppia varten (stoorisoppi.com) toissa vuonna. Mikään ammattiliitto ei ostanut noita juttuja, vaikka alussa niin ajattelin. Siitä huolimatta jatkoin kirjoittamista uskoen siihen, että kyllä ovi jossakin vaiheessa aukeaa. Näin tapahtuikin tänä kesänä. Vähän ajan kuluessa on mennyt neljä juttua kaupaksi. Missään vaiheessa ei tullut mieleen, että lopettaisin kirjoittamisen, koska se on hauskaa.

Sitkeys palkitaan monessa muussakin asiassa. Tarvitaan sitkeyttä ja uskoa asiaan. Erinomainen esimerkki tästä on sähkölampun keksijä Thomas Edison, joka kokeili noin 10 000 kertaa lampun syttymistä. Kun häneltä kysyttiin epäonnistumisista, hän vastasi saaneensa tietää noin monta tapaa, joilla lamppu ei syttynyt. Hän ei siis ollut epäonnistunut. Kokeilemattomia tapoja ei voinut olla enää paljon ja kas kummaa, hän vihdoin onnistui yrityksissään. Sitkeys ja usko omaan asiaan palkitsivat.

Nykyisessä hektisessä maailmassa moni ajattelee hedonisesti, että kaikki pitää saada mahdollisimman nopeasti ja mieluummin ilman vaivannäköä. Yleensä se on turhaa toiveajattelua.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »