web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Yksityinen terveydenhuolto on myös julkista!

Eilisiltainen Akuutti-ohjelma kuvaa hyvin nyytilannetta ja rajanvetoa yksityisen ja julkisen terveydenhuollon välillä. HUS:n silmäklinikan ylilääkäri Timo Tervo kertoi siitä, miten yksityisellä sektorilla leikatut potilaat kuormittavat julkista puolta, kun ongelmia ilmenee. Yksityissektori kuorii kerman. Apua tarvitsevat joutuvat turhaan jonottamaan, koska virheitä korjataan.

Mainonta on lisääntynyt voimakkaasti. Eilen illalla Länsi-Väylä-lehdessä oli etusivun mainos, jossa "mannekiinina" on kansansuosikki Arrja Koriseva. "Kun katsoo maailmaa uusin silmin, niin nähdä voi sen kaunauden."

Kun katsoi eilistä akuuttiaa ja kuuntelei Tervon puhetta, ei voi yhtyä kritiikittömästi noihin ajatuksiin. Myös tämän päivän Helsingin Sanomissa oli saman yrityksen mainos, "mannekiinina" Esko Roine.

Harvoin joku lääkäri kertoo noin suoraan asioista kuin Tervo eilen. Kollegiaalisuus estänee tämän. Nyt jos koskaan on aika puhua asioista oikeilla nimillä, kun sote-uudistus on vielä valmistelussa. Uskaltavatko päättäjät ja viranomaiset puuttua tilanteeseen ja velvoittaa yksityiset toimijat hoitamaan myös komlpikaatiot? Paljonko julkista rahaa käytetään näihin hoitoihin samaan aikaan, kun julkinen sektori on muutenkin kovissa paineissa?

Hyvän käsityksen mainostettujen leikkausten hyödyistä ja turvallisuudesta saa, kun katsoo, miten moni silmälääkäri käyttää itse silmälaseja. Olen kysynyt aikanaan omalta silmälääkäriltä, miksi hän ei ollut leikkauttanut silmiään. Ei pitänyt tarpeellisena. Miksi niin moni kansalainen menee jopa osamaksulla leikkaukseen. Huvittavaa on se, että mainoksen mukaan 95 euron arvoinen esitutkimus on maksuton. Tuskinpa, koska tutkimukseen menevä on mitä todennäköisemmin jo vakavasti harkinnut leikkausta. Ilmaisia palveluja ei kukaan tarjoa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »