web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Paras työpaikka

Professori eremitus Kari Uusikylä kirjoitti osuvasti erilaisista vertailuista, joissa arvioidaan parasta työpaikkaa, oppilaitosta jne. Ketä ne oikeasti palvelevat? Mitä tämä kaikki touhu tarkoittaa?

Maassamme ja muualla maailmassa tehdään koko ajan enemmän ja enemmän erilaisia vertailuja. Yritykset voivat ilmoittautua kisaan, jossa valitaan paras työpaikka. Päästäkseen mukaan on maksettava kunnon summa kilpailua hoitavalla taholle. Parhaiten "menestyneet" voivat käyttää ranking-ijoitustaan mainonnassaan.

Todellisuudessa on aika mahdoton sanoa, mikä on esimerkiksi Somen paras työpaikka. Kuka sitä voisi objektiivisesti mitata ja millaisin mittarein? Miten on tilanne vaikkapa vuoden päästä? Mitä sijoitus merkitsee yhteistyölle yrityksessä ja uuden kehittämiseelle? Auttaako se ponnistelemaan entistä paremmin vai tuleeko petollinen turvallisuuden olotila?

Käytännön elämässä maassammekin on monen monia työpaikkoja, jotka ovat varmaan erinomaisia, mutta jotka eivät halua kilpailla julkisuudella ja julkisuudessa. Riittää, että yritys menestyy ja turvaa tulevaisuutensa.

Sama koskee yksilöitä. Jos tavoittelee kultaa ja kunniaa ja parhaan titteliä alalla kuin alalla voi helposti havaita, että maalia ei koskaan saavuta. Tulee turhautumista ja epätoivoa. Eri asia on löytää elämälleen ja työlleen merkitys ja tehdä päivittäin asioita, jotka palvelevat omia päämääriä ja tavoitteita unohtamatta tietenkään esimerkiksi oman työyhteisön tavoitteita työssä. Mitä paremmin omat ja työpaikat tavoitteet ja arvot vastaavat toisiaan sitä parempi.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »