web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Siirtolaisuus räjähtää käsiin

Maailman levottomuudet näkyvät ja kuuluvat monella tavalla. Turvapaikan hakijoiden määrä kasvaa koko ajan. Italiaan tulee päivittäin laivalasteittain ihmisiä, jotka hakevat parempaa elämää. Irakin kriisi saa yhä karmaisevampia muotoja. Syyriaan ei ole palaamista, liikenne on päin vastoin pois maasta. Ukrainasta pakenee ihmisiä.

Eurooppa ei ole varautunut mahdollisesti koko ajan kasvavaan muuttoaaltoon. Monissa maissa on edelleen iso työttömyys eikä tulijoille ole tarjolla työtä eikä kunnon kotoutusta. Miten valtiot voivat huolehtia siitä, etteivät ääriliikkeisiin kuuluvat saa jalansijaa muutoin rauhallisissa yhteiskunnissa? Tältä uhalta ei kannata ummistaa silmiä ja vedota siihen, ettei välitöntä vaaraa ole olemassa. Liioitteluunkaan ei ole tietenkkän syytä. Veronmaksajien on aika vaikea ymmärtää ja varsinkaan hyväksyä sitä, että saatamme sosiaaliturvallamme rahoittaa ääriliikkeen edustajien toimintaa kriisimaissa silloin, kun he ovat lähteneet maastamme sotimaan.

Suurisuuntainen muuttoaalto ei ole ratkaisu kyseisten maiden ongelmiin. Ratkaisujen pitäisi löytyä noiden maiden maaperällä.On selvää, että kansalaiset haluavat asua ja elää kotimaissaan. Muutto on yleensä pakon sanelemaa.

Maailma näyttää olevan aika voimaton näiden kriisien edessä. Ääriliikkeet saavat mellastaa ja kurjistaa kansalaisten elämää. Aseet eivät ole lopullinen ratkaisu kriiseihin. Toivoa sopii, että kansalaiset ymmärtävät keskeiset etunsa ja että valtaapitävillä riittää halua ottaa eri kansalaisryhmät huomioon päätöksenteossa.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »