web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Ukraina

Yhdysvaltain ja EU:n pakotteet kovenevat, Venäjä käyttää omia keinojaan. Junat puuskuttavat yhä kovempaa vauhtia kohti kaikkia vahingoittavaa törmäystä. Mistä löytyy ulospääsy?

Lienee selvää, ettei mikään osapuoli halua tulla selätetyksi Ikrainan kriisissä. Jos Ukrainan kansa saisikin itse päättää asiasta ilman ulkopuolista vaikutusta, asia saattaisi ratketa. Nyt keitossa on monta keittäjää. Edut eivät kohtaa eikä niistä näytetä pääsevän kunnolla keskustelemaan ja neuvittelemaan.

Suomen osalta on sanottu, etteivät pakotteet vaikuttaisi olennaisesti maahamme. Metsää ei ole nähty kunnolla puilta. Talousarviota valmistellaan ikään kuin kriisiä ei olisikaan. On selvää, kuten nyt uutisoidaan, että esimerkiksi elintarvikevienti takkuaa ja voi loppua kokonaan. Vientitulot supistuvat, työttömyys häämöttää, verotulot laskevat jne. Finnairin ylilennotkin voivat olla liipasimella. Muutoinkin vaikeuksissa oleva lentoyhtiömme tuskin kestää pitkää tuollaisia lentorajoituksia.

Nyt jos koskaan poliittitilta päättäjiltä vaaditaan viisautta katsoa eri toimenpiteiden vaikutuksia vähen pidemmälle kuin vain päätöshetken tilanteeseen peilaten. Taantuma on jatkunut jo liian pitkään eikä pitkittymistä enää kaivata. Toivoisi, ettei tilanteen ratkaisemiseksi kaikki osapuolet käyttäisivät kaikin mahdollisin keinoin diplomaattista osaamistaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »