web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Erikoisia hotellikokemuksia

Hotellissa yöpymisestä voi tulla tavallisesta poikkeava kokemus. Palohälytys keskeyttää parhaatkin yöunet. Huoneeseen saattaa tulla ihminen, joka on saanut väärän huoneen avaimen. Ihan normaalilta vaikuttava tilanne voi muuttua myös muulla tavalla yllättäväksi ja huvittavaksi.
 
Olin 1990-luvulla käymässä Loimaalla SuPerin ammattiosaston tilaisuudessa paikallisessa säästöpankissa. Olin varannut huoneen Loimaan Seurahuoneelta. Kun saavuin hotelliin, koin ensimmäisen yllätyksen. Minulle ei annettu tavalliseen tapaan ensin huoneen avainta tai avainkorttia. Vastaanoton virkailija totesi ensin, että pitäisikö minulle antaa sähkölamppu. Ihmettelin tuota, koska hotellissa oli normaaliin tapaan sähkövalot. Asia selvisi, kun virkailija lähti näyttämään minulle huonetta. Huoneeseen mentiin hotellin katon kautta. Se oli harjakattoinen rakennuksen osa ja normaalisti käytössä vain kesäaikaan. Hotelli oli täynnä ja jouduin tuohon huoneeseen. Koska minulla ei ollut kännykkää eikä huoneessa ollut herätyskelloa, sovin herätyksestä kello 6.30 seuraavana aamuna.

Palattuani hotelliin menin huoneeseeni ja herättyäni seuraavana aamuna hyvissä ajoin ennen sovittua herätysaikaa ajattelin lähteä saman tien suihkuun varsinaiseen hotellirakennukseen. Otin tavarani ja pyyhkeen, astuin katolle ja yritin avata ovea. Se oli lukossa. Ei auttanut kuin palata huoneeseeni, mutta ovi oli mennyt lukkoon ja avain oli huoneessa. Olin paitahihasillani hotellin katolla. Ulkona oli yli 10 astetta pakkasta. Kadulla ei näkynyt ketään kulkijaa, jota olisi pyytänyt kertomaan hotellin vastaanottoon tilanteestani.

Koputin yhteen ikkunaan. Verhon raosta katseli uninen mies, joka meni takaisin nukkumaan. Seuraava koputus. Jälleen tuli mies ikkunaan. Hän kysyi, mitä tein noin aikaisin aamulla katolla. Mitäpä muuta saatoin kertoa, kuin että halusin vain päästä sisälle. Se onnistuikin ja kaikki meni hyvin. Lähtiessäni hotelli laskutti yöpymisestä vain puolet normaalista huonehinnasta.

Katolla ollessani mietin, mitä kaikkea olisi voinut sattua. Joku ohikulkija olisi voinut soittaa poliisin paikalle ottamaan kiinni epämääräisissä puuhissa olleen hiippailijan. Parhaassa tapauksessa olisin päässyt poliisiasemalle kuulusteltavaksi.
 
Kun palasin ennen puolta päivää bussilla Helsinkiin, minulla oli mukavaa kerrottavaa yhden hotelliketjun myyntipäällikölle, jonka kanssa oli menossa lounaalle palattuani.

Tämä tapaus osoittaa, että niinkin perinteisessä asiassa kuin hotelliyöpymisessä voi piillä mahdollisuus monenlaisiin kommelluksiin.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »