web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Terroriuhka - eihän meillä ole hätää?

Uutisissa kerrotaan terroriuhasta Norjassa. Se aiheuttaa toimenpiteitä myös maamme rajavalvonnasta. Milloin koemme samaa?

Maastammekin on lähtenyt esimerkiksi Syyriaan ääriliikeiden edustajia taistelemaan. Kun he palaavat, heidän maailmankatsomuksensa on tuskin muuttunut ainakaan myönteisemmäksi yhteiskunnan normaalia järjestystä kohtaan siitä, mitä se oli lähdettäessä. Voisi ajatella, että uskomus omaan ideologiaan on vahvistunut entisestään. Kynnys tehdä terroritekoja tai vastavia on todennäköisesti madaltunut.

Supo seuraa maamme kannalta tilannetta. Poliitikot ovat tähän mennessä puhuneet aika vähän asiasta. Kansalaisille annetaan jotenkin sellainen kuva, ettei meillä voisi tapahtua mitään pahaa. Samaan hengenvetoon on tietenkin muistettava kotikutoiset iskut kouluihin ihan kansasuomalaisten tekeminä.

Globalisoituva maailma ja EU:n alueella kansalaisten vapaa liikkuminen tarjoavat ääriliikkeiden edustajille otollisen maaperän toimia oman ja ainoaksi katsotun maailmankuvan puolesta. Puutteellinen kotoutus ja syrjäytyminen uhkaavat houkutella ihmisiä joukkoihin, jotka antavat mahdollisuuden tuntea osallisuutta ja arvostusta.

Toivottavasti maamme päättäjät ottavat asian riittävän vakavasti. Ei kannata puhua maahanmuuton lisäämisestä ilman, että samalla huolehditaan tänne tulevien ihmisten kotouttamisesta. Kiintiöpakolaiset ja aidosti turvapaikkaa tarvitsevat ovat tietenkin eri asemassa, mutta pelkästään paremman elintason toivossa tulevat eivät liene ensisijaisesti kiinnostuneita integroitumisesta yhteiskuntaan.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »