web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Gazan ruutitynnyri

Gazan tilanne näyttäytyy yhä traagisemmalta kaikissa uutisissa. Hamas ampuu raketteja kiihtyvään taahtiin. Israel vastaa kotoiskuilla ja maahyökkäyksellä. Sivulliset joutuvat kokemaan tilanteen voimattomina uhreina. Eikö loppua Näy?

Kuten tutkija sanoi eilen illalla tv:ssa, kumpikin osapuoli näyttää kuvaa tapahtumista omalta kannaltaan myönteisessä valossa. Tarkoituksena on saada ymmärrystä omille toimille ja kansainvälistä tukea.

Eri toimijoiden ponnisteluista huolimatta tukitauon saaminen näyttää vaikealta, pysyvästä rauhantilasta unelmoimattakaan. Jos Hamasin tarkoituksena on tuhota Israel, se tietää taistelun olevan loputonta. Israel on liian vahva vastustaja. Hamas on saanut valtaa palestiinalaisilta ja käyttää sitä hyväkseen. Tässä sodassa ei ole rintamalinjoja, raketteja ammutaan siviiliväestön keskuudesta. Israel tekee osansa siinä, että tekee palestiinalaisten liikkumisen ja elämän vaikeaksi. Puolueetonta käsitystä tilanteesta on vaikea saada.

Sota toistuu nykyisenkaltaisena säännöllisin väliajoin. Kansainväisellä yhteistyöllä on iso urakka saada osapuolet tajuamaan, ettei nykymeno hyödytä ketään, ja lopettamaan vihollisuudet. Kun asiaan liittyy myös uskonnollisia näkökulmia, tilanne ei ainakaan helpotu. Mitä Hamasin soturit tekisivät rauhan tilanteessa?

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »