web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Johtajien huippupalkoista kannattaa puhua

Suuryritysten johtajien ylisuuret palkat ja palkkiot nousevat säännöllisin määräajoin keskusteluun. Puhutaan vasttuusta ja sitouttamisesta. Onko todellisuus näin?

Tutkimukset osoittavat, ettei ulkoisilla palkinnoilla voida kasvattaa motivaatiota, jos palkka turvaa säädyllisen elintason. Epäoikeudenmukaiseksi koetut palkat ja palkkiot päin vastoin muiden motivaatiota.Tärkeämpi on sisäinen motivaatio, jolloin ihminen tekee itselleen tärkeitä ja arvojensa mukaisia asioita. Kysymys on merkityksellisyyden kokemisesta.

Kun ajatellaan suuryritysten johtajien palkkatasoa, voidaan hyvin ajatella, että palkkatasolla on erittäin välineellinen merkitys. Johtajat vertailevat palkkatasoaan keskenään, vaikka kukaan sitä tuskin sanoo ääneen. Ristikkäiset hallitusjäsenyydet takaavat sulle mulle -periaatteen toteutumisen. Kun kaverin palkkaa nostetaan, saa itse vastavuoroisesti kompensaation.

Luulisi, että korkeimmilla tasoilla löytyy sisäistä motivaatiota pienemmilläkin palkoilla. Työssä on vapautta ja haasteita, kykyjen käytölle ei ole liiemmälti esteitä ja tukena on osaavien ihmisten yhteisö. Vastuu konkretisoituu siinä, että potkutilanteessa tulee miljoonakorvaukset. Toimeentulo ei ole uhattuna.

Usein yritysjohdon palkkoja verrataan esimerkiksi pääministerin palkkaan. Tämänkin suuruutta kauhistellaan, vaikka yritysjohtajat voivat saada jopa kaksikymmenkertaisesti pääministerin palkan. Onkohan oikeasti perusteltua?

Yhtenä perusteena huippupalkkioihin on esitetty, että huiput muuten karkaavat ulkomaille. Tosiasia on, ettei maastamme ole mitään tällaista johtajaimua.

Puheet eivät johda kovinkaan helposti ja nopeasti käytännön toimenpiteisiin. Jossakin vaiheessa tilanteen on pakko muuttuaa. Kansalaiskeskustelulla on oma vaikutuksensa asiaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »